CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[FIGURKA] Zeměměřič (MayFlower)
Informace
#1
nahled-obrazek
Barevné varianty (vydáno s hrou):
Další dostupné barevné varianty (lze dodatečně zakoupit):
---
Vydáno jako součást:
Popis
Zeměměřič (MayFlower)
Tato figurka byla poprvé ve hře Carcassonne použita v základní hře Carcassonne MayFlower, které byla vydána v roce 2008.

Celkem jsou v této hře 2 kusy této figurky. Jedná se o figurku Zeměměřič. Figurka byla vydána v barvě dřeva. Jedná se o "Bonusovou" a zároveň "Škodící" figurku.

Na začátku hry umístěte jednoho průzkumníka umístěte na horní (severní) kartičku startovacího pole, druhého na spodní (jižní)

Bonusové body
- Když se při vyhodnocení cesty, města, nebo farmy nachází příslušný bandita, šerif, nebo farmář ve stejném sloupci kartiček jako průzkumník (nebo oba), získává navíc 4 body za každého zeměměřiče.

Posun zeměměřiče
- Vždy po vyhodnocení uzavřeného objektu a vrácení figurky do zásoby hráče posune hráč, který je právě na tahu, jednoho zememěřiče o jeden sloupec vlevo na západ. Je jedno na které kartičce zeměměřič stojí a na kterou se přesune, jde pouze o sloupec. Pokud jsou oba zeměměřiči před posunutím ve stejném sloupci, je jedno, který se posune. Jestliže nejsou ve stejném sloupci, musí se posunout ten Zeměměřič, který je více vpravo na východ. Je-li uzavřeno více objektů posunou se i odpovídajícím způsobem zeměměřiči. O pořadí jak se budou vyhodnocovat jednotlivé objekty rozhoduje hráč, který je na tahu.

Odstranění figurek
-Všichni bandité, šerifové a farmáři, kteří se na herním poli po přesunutí průzkumníka nacházejí ve sloupcích vpravo východně od obou zeměměřičů, jsou z herního pole bez náhrady odstraněny a vracejí se bez náhrady do zásoby příslušných hráčů. Trapeři nebudou odstraněni, zůstávají ležet na hracím poli až do konce hry.

POZNÁMKA:
Hra Mayflower vyšla pod několika názvy 1. Mayflower , 2. Uusi Maailma (v překladu Nový svět) a 3. New World. Hmotnost jednotlivých figurek se může tedy lišit a to v závislosti na vydavateli hry. Pro zajímavost zde uvádíme hmotnost figurek u hry NEW WORLD! Figurka zeměměřiče má hmotnost v průměru 1,68 gramů.
Úpravy
Vloženo: 13.2.2018, 20:28, uživatelem šmoula
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 6.5.2022, 0:41 uživatelem Bumsakalaka Důvod úpravy: Vloženy nové fotografie.
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 1 Hlas(ů) - 4 Průměr
Celkem hodnoceno : 1×
Celkem zobrazeno : 490×
Animovaný 3D model
Zeměměřič (MayFlower) 3D animovaný model
3D model .stlStáhnout (pruzkumnik_mayflower.stl; 51,45 KB)
Pro posun, přiblížení nebo oddálení 3D modelu použijte tlačítka myši
Další obrázky
Zeměměřič (MayFlower) Screenshot Zeměměřič (MayFlower) Screenshot Zeměměřič (MayFlower) Screenshot Zeměměřič (MayFlower) Screenshot          

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)