CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
KE STAŽENÍ-PRAVIDLA Družina
téma založeno uživatelem Eldenroot - 27.2.2014, 20:06
#1
Pravidla pro minirozšíření "Družina" v .pdf

Přiložené soubory
.pdf   carcassonne-druzina-pravidla-cz.pdf (Velikost: 223,38 KB / Nahráno: 27.2.2014, 20:06 / Stažení: 102x)
#2
Český návod pro minirozšíření Družina.

Více informací o tomto rozšíření naleznete Carcassonne wikipedii (Carcapedii).

    Případné dotazy k návodům pište do tématu -

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

.

EDIT:
6.4.2015 - Upravena formulace pravidel.
29.8.2016 - V návodu upraveny obrázky figurek + drobné úpravy.

Přiložené soubory
.pdf   Carcassonne Družina - Návod.pdf (Velikost: 1,2 MB / Nahráno: 29.8.2016, 19:23 / Stažení: 76x)
Odpovědět
#3
Nový aktualizovaný návod pro rozšíření Družina.
Byl vytvořen pouze nejobyčejnější metodou. Grafické úpravy si nechám případně na později.
Kdo chce může samozřejmě obsah použít a vytvořit vlastní návod.

Jak víme toto rozšíření se dá bez problému kombinovat s jakoukoli edicí Carcassonne. A aby to pěkně ladilo proč nemít i návod ve stejné grafické úpravě.  Cool
V příloze si proto můžete vybrat mezi původní i novou edicí a také zimní krajinou (Zatím pouze textové verze ale s upravenou herní situací pro každou edici).


EDIT:
21.8.2021 - Oproti původnímu návodu přidána nová věta na konec části "Umístění figurky".

Přiložené soubory
.pdf   Carcassonne Družina (Původní edice).pdf (Velikost: 343,77 KB / Nahráno: 11.8.2021, 20:03 / Stažení: 18x)
.pdf   Carcassonne Družina (Nová edice).pdf (Velikost: 335,81 KB / Nahráno: 11.8.2021, 20:03 / Stažení: 24x)
.pdf   Carcassonne Družina (Zimní krajina).pdf (Velikost: 395,74 KB / Nahráno: 11.8.2021, 20:04 / Stažení: 6x)
[-] 2x   Chmura, Eldenroot
Odpovědět
#4
Parada. Mozno by si to mohol dat do toho dizajnu navodov, ktore tu chalani cez leto robili.
Ale mam jednu otazku dve otazky:

1. 
4. rozšíření Věž: Fantoma lze umístit na vrchol věže.
Můžete na vrchol věže umístit družiníka. Věž bude poté uzavřena a můžete umístit fantoma na území, které je nyní bezpečné.

Nebolo by lepsie napisat, ze "Když na vrchol věže umístíte družiníka, věž bude poté uzavřena a můžete umístit fantoma na území, které je nyní bezpečné."

Lebo takto je to nezrozumitelne a da sa to vylozit roznymi sposobmi.

2.
Kolo osudu
Cize je mozne polozit klasickeho dreveneho panacika a nasledne fantoma na kolo osudu?
[-] 1x   peťul
Odpovědět
#5
Šablony chci do budoucna použít, v tuto chvíli se na nich pokouším udělat ještě nějaké úpravy. Zatím (kdyby to nevyšlo) to řeším pouze osobně s autory. Vypadá to že ale jsem na dobré cestě a šablona by mohla být z pohledu formátování lépe připravená.

Texty už mám připravené tak to sem dávám alespoň na zkouknoutí.
@Bumsakalaka děkuji za návrhy Mrknutí
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#6
No este jedna vec, ono to uzemie je bezpecne len dovtedy ak niekto napr. druhou vezou nezoberie toho panacika z vrcholu tej veze.
[-] 1x   peťul
Odpovědět
#7
(12.8.2021, 12:19)Bumsakalaka Napsal(a): No este jedna vec, ono to uzemie je bezpecne len dovtedy ak niekto napr. druhou vezou nezoberie toho panacika z vrcholu tej veze.

Já právě i přemýšlím jestli tam tuto větu s věží vůbec mít protože to není jakoby pravidlo ale spíš herní tip. Nebo to v návodu i uvést (že se jedná o tip). Chtěl jsem se také podívat jestli nějaké takovéto herní typy jsou i v oficiálních návodech.
 


Úpravy dodatečných pravidel zatím provedeny v Carcapedii u rozšíření #1329
Odpovědět
#8
No skor by som to tam dal, ze ak je druzinik polozeny na vrchol veze, tak fantom moze byt polozeny podla beznych pravidiel. Nieco v tom zmysle a nemusis tam dat to, ze uz je bezpecne.
Lebo toto je aj take, ze ty polozis karticky, ktora ani nie je v dosahu veze, polozis panaka na vrch nejake veze, kde si chces ochranit panacika, a nasledne fantoma mozes polozit na krticku, ktore si prave polozil, cize ta moze byt uplne mimo dosah predmetnej veze.
[-] 1x   peťul
Odpovědět
#9
Jo máš pravdu, musí tam být popsány tyto dvě situace. Že fantoma lze umístit na vrchol věže. A druhá že pokud je družiník umístěný na vrchol věže, může být fantom umístěn na právě přiloženou kartičku.
Zatím doplněno v Carcapedii u rozšíření Carcassonne: Družina
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#10
(12.8.2021, 20:15)peťul Napsal(a): Jo máš pravdu, musí tam být popsány tyto dvě situace. Že fantoma lze umístit na vrchol věže. A druhá že pokud je družiník umístěný na vrchol věže, může být fantom umístěn na právě přiloženou kartičku.
Zatím doplněno v Carcapedii u rozšíření Carcassonne: Družina
No ešte jedna situácia aj je položený druzinik na vežu alebo je položený dielik veže tak fantóma je možné položiť na práve položenú kartičku. Niečo v Tom zmysle.

Odoslané z SM-A202F pomocou Tapatalku
[-] 1x   peťul
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.