CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Z důvodu aktuální situace a platných vládních nařízeních kvůli onemocnění SARS-CoV-2 (ala COVID-19) je bohužel 7. oficiální Carcassonne fórum sraz, který měl probíhat ve dnech od 30.10. do 1.11.2020 v Olomouci ZRUŠEN. Přejeme všem pevné zdraví a u náhradního termínu na viděnou! x


Avatar
RÉBUSY Rébus č. 4 - Německé hrady
téma založeno uživatelem Eldenroot - 11.4.2016, 19:58
#1
Hádanka č. 4 - Německé hrady

[Obrázek: AWTjwsN.png]

Kolik bodů má hráč?
* červený
* modrý
* zelený
* žlutý

Odpovědi jen a pouze do SPOILERu - kliknout na červený vykřičník v editoru a vložit odpověď mezi 
PHP kód:
[spoiler]VAŠE ODPOVĚĎ[/spoiler

ŘEŠENÍ HÁDANKY:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

[-] 2x Chmura, peťul
[Obrázek: vBn7y21.png]
#2

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]



EDIT:
Zjistil jsem že mám špatně spočítanou jednu oblast.

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Odpovědět
#3

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Tak by mně zajímalo, jak jsem přišel na to, že za dokončenou cestu/město je  za úsek na hradě bonus dva body místo tří.
Teď už si to budu určitě pamatovat  Zmatený
Odpovědět
#4
Řešení doplněno do prvního příspěvku :)
[-] 2x Asusik, peťul
[Obrázek: vBn7y21.png]
Odpovědět
#5
Přináším vám řešení rébusu v češtině a také troch jiné výsledné hodnoty.
• V původním řešení tohoto rébusu se malé město ze dvou kartiček počítá za 4 body.
• Dále se v tomto rébusu trojúhelníkové kartičky počítají způsobem, s kterým moc nesouhlasím. Jako že každá trojúhelníková kartička se počítá zvlášť. Jestli tyto kartičky počítat zvlášť nebo dohromady o tom se na zahraničních fórech vedou velké diskuse. Nicméně já jsem pro, počítat dvě trojúhelníkové kartičky tvořící čtvereček jako jednu.

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Odpovědět
#6
Díky! Tak dle pravidel se vždy počítalo dvoukartičkové město za 4 body. Jen do návodu poté přidali, že je možnost udělat výjimku a počítat takovéto malé město pouze za 2 body. Problém je, že toto se liší napříč jednotlivými verzemi pravidel a výrobců i jazykové mutace. Příště to bude nutné v rébusu upřesnit. Kloním se k verzi za 2 body (tak to i hrajeme od začátku doma, preferuji tuto možnost, ikdyž jsem se setkal už i s vášnivou debatou s mými přáteli, kdy jsme každý chtěli hrát tu svou variantu). 

Ohledně trojúhelníkové kartičky (půlky) - zde se spíše klaním k počítání jako 2 ks kartiček - proč? Jsou to dvě samostatné karty, které se hrají postupně a ne v jednom kole jako u klasické karty. Taktéž každou z nich mlže přiložit jiný hráč.
[-] 2x Asusik, Chmura
[Obrázek: vBn7y21.png]
Odpovědět
#7
(18.4.2016, 17:01)Eldenroot Díky! Tak dle pravidel se vždy počítalo dvoukartičkové město za 4 body. Jen do návodu poté přidali, že je možnost udělat výjimku a počítat takovéto malé město pouze za 2 body. Problém je, že toto se liší napříč jednotlivými verzemi pravidel a výrobců i jazykové mutace. Příště to bude nutné v rébusu upřesnit. Kloním se k verzi za 2 body (tak to i hrajeme od začátku doma, preferuji tuto možnost, ikdyž jsem se setkal už i s vášnivou debatou s mými přáteli, kdy jsme každý chtěli hrát tu svou variantu). 

Ohledně trojúhelníkové kartičky (půlky) - zde se spíše klaním k počítání jako 2 ks kartiček - proč? Jsou to dvě samostatné karty, které se hrají postupně a ne v jednom kole jako u klasické karty. Taktéž každou z nich mlže přiložit jiný hráč.

S těma půlkama to má logiku u cest.
Jen se mi pak zas nelíbí, že třeba k uzavření hradu z jedné strany stačí 1 půlka (dle pravidel a třeba i špatně natočená)
Navrhuji - Hrad neuzavřen - viz. Hrad 1 - 13 bodů, figurka zůstává na hradu
                Hrad uzavřen - viz. Hrad 2 - 13 bodů, figurka se vrací
Na dotvrzení přikládám podobu viz. Hrad 3 - tomu hradu vlevo dole k uzavření dle mne schází 5 kartiček + 1 půlka.

Přiložené soubory Miniatury
           
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
RÉBUSY Rébus č. 2 - Labyrint Eldenroot 9 7334 16.1.2019, 9:30
Poslední příspěvek: Chmura
  RÉBUSY Rébus č. 9 - Základní hra Nová edice Chmura 6 4240 10.8.2017, 22:25
Poslední příspěvek: Chmura
  RÉBUSY Rébus č. 8 - Opatství a starosta peťul 6 5291 28.4.2016, 7:19
Poslední příspěvek: Asusik
  RÉBUSY Rébus č. 6 - 1. a 2. velké rozšíření peťul 2 3474 26.4.2016, 15:03
Poslední příspěvek: peťul
  RÉBUSY Rébus č. 3 - Hrady, katedrály a tunel peťul 2 3523 26.4.2016, 14:19
Poslední příspěvek: peťul



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.