CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
Katapult (Nová edice)
téma založeno uživatelem Chmura - 27.2.2020, 15:56

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 4 Chmura 15 David Keygen Klíč 1 Eldenroot 4 Kamzik 1 Mati 5 Mroj 1 PesBobes 1 PetrM 3 Skubin 2 šmoula 2
#21
Dá se ještě katapult někde sehnat ? Sháním ho už asi rok a nemůžu ho nikde sehnat :) Je to jediné  ze základních rozšíření které mi chybí :) Moc rád bych ho někde získal
Odpovědět
#22
Zkoušel Zatrolené hry bazar nebo bazos :) nedávno jich tam pár kusů bylo... případně na Facebooku jsou skupiny, kde prodávají deskové hry, tak zkus pohledat.
Odpovědět
#23
Dá, ale velice špatně a draho!

-Doporučuji sledovat jednotlivé bazary zabývající se touto hrou. Další možností je třeba německá e-Bay ale ceny jsou opravdu celkem vysoké a závisí jak velkou částku hodláš obětovat... Myslí si svoje
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#24
Já mám taky Katapult už dva roky ještě úplně nový a ve fólii (českou verzi). Původně jsem ho kupoval jen kvůli tomu katapultu a počítal s tím, že až vyjde nějaká slušná předělávka, že bych ho použil k vyrobeným kartičkám. Ale teď když říkáte že to má i nějakou cenu. Přemýšlím, zda ho zkusit neprodat... Myslí si svoje

S jeho prodejem jsem teda počítal už od začátku, až HiG vydá oficiální Katapult v2.0 a/nebo nějaké jiné rozšíření pro C2 s číslem 7. Ale pokud by to bylo brzo, zase by byla škoda ho zbytečně rozbalovat. Myslí si svoje

Trošku OT, ale vzhledem k tomu, že nové velké rozšíření pro Carcassonne už nevyšlo tuším 4 roky, mohl by se HiG přemoci a něco nového vymyslet. A pokud ano, vyplní mezeru a vydá něco pod číslem 7 a nebo spíše 11? Co myslíte?
[Obrázek: green-meeple.png] 
Odpovědět
#25
Počítám, že nyní se zamšří na vydávání redesignu minirozšíření v nové grafice... tam bez velké práce (a peněz) dokáže oslovit dost fanoušků a majitelů hry.
Odpovědět
#26
(13.4.2020, 16:05)Eldenroot Napsal(a): Počítám, že nyní se zamšří na vydávání redesignu minirozšíření v nové grafice... tam bez velké práce (a peněz) dokáže oslovit dost fanoušků a majitelů hry.

No skor urobia nieco take ako Rozsirenie 6, kde daju dokopy zopar samostatnych starsich minirozsireni a vydaju to pod cislom 11.
Dufam ale ze to nebudu tie, ktore uz mam Mrknutí

Pokial viem, tak zatial nevysiel redesign mini rozsirenie v C2 pre:
1. Nemecke Katedraly
2. Wind roses
3. Besiegers - Cathars - Siege -- dlhodobo nedostupne
4. Little Builgdings
5. Phantom (povedzme, ze je C1)
6. The Plague -- dlhodobo nedostupne
7. School
8. Tunel -- dlhodobo nedostupne

Okrem dlhodobo nedostupnych, ktore su v ponuke cca od 50 EUR sa vsetky ostatne daju kupit za relativne slusne peniaze do 10EUR.

Zaroven stale je moznost vydat Mini 1-7 ako predtym v krabickach, hoci Big Box 7 je stale v ponuke takmer vo vsetkych jazykoch (anglictina uz myslim dosla). Samostatne len v Anglictine v 2015.

Osobne by som bral tie co nemam takze:
A. Besiegers - Cathars - Siege + The Pague + Tunel
B. Mini 1-7 (toto by ale bolo dobre combo, lebo bajocko jeno mini predavaju po 5 EUR, cize ak by to vydali samostatne ako velke rozsirenie, tak by sa pripravili o dost velky balik penazi.
C. Nieco uplne nove

Zaroven plati, ze tohto roku je 20 rokov od prveho vydania Carcassonne. Hoci sa vravi, ze HiG nieco pripravuje na 20 vyrocie vyhlasenia hry za hru roku, co bude az buduci rok.

Niekde (CarcC) hovoria o C3 designe, co nepredpokladam, taketo vyrocia sa zvycajne vyuzivaju na nejake zberatelske edicie, ako bolo napr. aj v Carcassone Meeple Krabica a Meeple scoreboard k 10-temu vyrociu. A navyse C2 vyslo v 2014, cize 14 rokov po vydani hry, teraz je C2 este len 6-ty rok.

No uvidime, dufam len, ze nemam zvytocne kupene minirozsirenia v starej verzii ;-D
Odpovědět
#27
Cathars (Kataři) nikdy pro novou edici nevydají, maximálně tak Besiegers (Obléhání)... důvody asi všichni víme a několikrát byly potvrzeny i pro starý Carcassonne.

Podle mě Růžice a Domy vyjdou na HiG Cundco.de eshopu v tomto roce. Katedraly atd. uvidíme, nepředpokládám, že to bude hned.

Škola a La Porxada taktéž nevyjdou, to bylo vydáno jako PROMO.
Odpovědět
#28
(13.4.2020, 18:02)Eldenroot Napsal(a): Cathars (Kataři) nikdy pro novou edici nevydají, maximálně tak Besiegers (Obléhání)... důvody asi všichni víme a několikrát byly potvrzeny i pro starý Carcassonne.

No preto som ich dal ako jedno rozsirenie, aby bolo jasne, ze urcite nevyjdu obe rozsirenia Mrknutí
Odpovědět
#29
La Porxada ještě k tomu NIKDY nevyšla jako kartička, ale jen jako SAMOLEPKA na kartičku! Samolepek bylo vydáno pouze 72 kusů, které byly vytištěné na domácí tiskárně... Moc se mě líbí prodeje "originálních" kaartiček s La Porxadou! Velký úsměv Velký úsměv Velký úsměv 

 ODKAZ:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Bumsakalaka
Odpovědět
#30
(13.4.2020, 19:12)Chmura Napsal(a): La Porxada ještě k tomu NIKDY nevyšla jako kartička, ale jen jako SAMOLEPKA na kartičku! Samolepek bylo vydáno pouze 72 kusů, které byly vytištěné na domácí tiskárně... Moc se mě líbí prodeje "originálních" kaartiček s La Porxadou! Velký úsměv Velký úsměv Velký úsměv 

 ODKAZ:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]


Ved preto som ani toto rozsirenie neuvadzal v mojom zozname minirozsireni C1 ktore nemaju C2.
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 3 host(ů)