CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Carcassonne - Kombinovaná krajina

téma založeno uživatelem Asusik - 15.12.2016, 22:37 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Asusik 5 borks 2 Chmura 4 Eldenroot 4
Vánoční experiment.
Při těšení se na letošní lyžařskou sezónu mne napadla možnost použít Zimní krajinu jako rozšíření dvojkové edice Carcassonne. Když  jezdím na Šumavu na běžky, je při současné kondici zimy, krajina většinou bez sněhu a až někde u Čachrova začíná být souvislá vrstva sňěhu.
Takže pracovní název Carcassonne - Čachrov 
Naštvaný
1. Zahájení dvojkovou Řekou
2. Umístit kartičky krajiny do pytlíku a přikládat vytažené karty k Řece dle běžných pravidel. 
3. Pokud se vytáhne karta Zimní krajiny přiloží se dle běžných pravidel a současně se tím vytvoří svislá hranice sněhu.
4. K této kartě se pak mohou přikládat jen karty Zimní krajiny v odpovídajícím směru (aby se vytvořila souvislá zasněžená krajina). V opačném směru jsou pak přikládány další vytažené karty letní krajiny (souvislá krajina bez sněhu).

Bohužel zatím nemohu prověřit prakticky, protože zatím nedorazila rozšíření Zimní krajiny a e-shop mi zásilku neposlal.
Možná bude vhodné vyřadit některé karty ale myslim, že to nebude nutné.
Rozhodně kombinace obou Carcassonne bude stát za pokus k vytvoření zajímavé krajiny. Graficky docela ladí.
Po otestování přiložím fotografie.
Zkusíte to také někdo? Zkušenosti vítány. Naštvaný
[-] 1x   Eldenroot
Výborný nápad! Rád bych vyzkoušel, ale nevlastním Zimní edici (to by mě už přítelkyně vyhodila s tolika Carcassonne hrama) :)
Odpovědět
(16.12.2016, 14:59)Eldenroot Napsal(a): Výborný nápad! Rád bych vyzkoušel, ale nevlastním Zimní edici (to by mě už přítelkyně vyhodila s tolika Carcassonne hrama) :)

No právě. Proto si myslím, že Zimní krajina jen jako rozšíření by mohla projít (navíc v Němcích to i za cenu běžného rozšíření mají )  Naštvaný Naštvaný Naštvaný
Odpovědět
pokud byste nahodou někdo objednávali zimní krajinu z Německa (základ, nebo komplet s rozšířením) tak se rád přidám do objednávky  Usměvavý
Borks   [Obrázek: brown-meeple.png] 
Odpovědět
Bohužel na 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

vánoční akce se Zimní  krajinou skončila (8,99€). Na

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

stojí 17,99€ . To je při zahrnutí poštovného srovnatelné s českými obchody.
Odpovědět
Slíbil jsem, že zveřejním zkušenost se Zimní krajinou použitou jako rozšíření druhé edice (a protože sliby se mají plnit nejen o vánocích) tak jdu na to  Vypláznutý jazyk .
Hráno 2.edice základ, 1.a 2. rozšíření, Řeka, "České hrady", Labyrint, Německé katedrály, Strážní věže, Věštkyně, Opatství + figurky sedláka, vozu a statku; Zimní krajina, Perníček a Kruhy v obilí.
Zahájeno Řekou, která tvořila pomyslnou hranici se Zimní krajinou.
Kartičky promíchámy a ve dvou pytlících ( jeden nestačil). Naštvaný
Hratelnost výborná.
Mohu doporučit, pokud je dost času a dokud není dost kartiček v druhé edici.
Výsledná krajina nevypadá zle  Usměvavý viz.obr

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět
Takhle to vypadá pěkně :)
Odpovědět
Krásný pokus! Na můj vkus trošku divoké, ale jinak pěkné. Mrknutí
-Myslím, že by to chtělo trošku lépe vymyslet přechod mezi ZIMOU a LÉTEM. Nerd
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   borks
Odpovědět
(5.1.2017, 10:23)Chmura Napsal(a): Krásný pokus! Na můj vkus trošku divoké, ale jinak pěkné. Mrknutí
-Myslím, že by to chtělo trošku lépe vymyslet přechod mezi ZIMOU a LÉTEM. Nerd

když jsem to viděl, tak jsem uvažoval o půlených kartách (půl karty léto, půl zima) ... byl by to myslím zajímavý přechod
Borks   [Obrázek: brown-meeple.png] 
[-] 3x   Asusik, Chmura, Eldenroot
Odpovědět
(5.1.2017, 11:05)borks Napsal(a): když jsem to viděl, tak jsem uvažoval o půlených kartách (půl karty léto, půl zima) ... byl by to myslím zajímavý přechod

O něco podobného jsem se pokoušel s Carcassonne 1.0, ale výsledek se mě moc nelíbil (bylo málo zimních prvků do krajiny a bílé karty byly moc prázdné). Myslím ale, že by se to mohlo povést s verzí 2.0 + Zimní krajinou.

-Myslím, že by to chtělo kolem 20 karet s přechodem krajiny.

V příloze je můj pokus pro inspiraci.

Přiložené soubory Miniatury

Chmura Zelený meeple
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)