CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[MINIROZŠÍŘENÍ] Carcassonne: Pan Perníček
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál: [ zobrazit seznam]
6 kartiček,
1 figurka pana perníčka, nebo 1 žeton s vyobrazením pana perníčka (Ruském vydání hry)
vodoznak
Vyšlo také jako součást:
Zimnij prazdnik (Hobby World) a Winter Edition (Z-Man Games)
Přehled novinek a přídavků:
Figurka pana Perníčka přináší další body všem, kdo mají v tomto městě svojí figurku a to nezávisle na tom komu město náleží.
Popis
Carcassonne: Pan Perníček
Do města Carcassonne přišla dlouho očekávaná zima. Vysoké sněhové závěje a dlouhé rampouchy dokreslují zimní romantiku. Život ve městě Carcassonne se zpomalil a uklidnil. Nastala doba teplých nápojů a sladkého perníkového pečiva. Klid a zimní pohodu naruší jen tu a tam nový darebák, pokuste se ho chytit, pokud ještě můžete!

Rozšíření Pan Perníček vyšlo v říjnu 2012, ale jako chybný tisk, kde byly dvě kartičky stejné (byla to kartička se 4 částmi města - viz další obrázky). Po několika měsících (prosinec 2012, nebo leden 2013) bylo vydáno 2. již opravené vydání, které se prodávalo až do roku 2017.

Je celkem zajímavé, že na veletrhu v Lipsku v roce 2017 a 2018 byly nabízeny k prodeji chybné tisky prvního vydání. Další prodej 1. vydání tohoto rozšíření proběhl v listopadu a prosinci roku 2018 v internetové obchodě Cundco.de. Zatím poslední doprodej tohoto rozšíření proběhl v květnu 2021 a to od 14.5. Cundco.de. V popisu bylo uvedeno, že se jedná o první vydání, ale opak byl pravdou (tento "OMYL" jistě zvednul prodej rozšíření)...

Toto minirozšíření ke Carcassonne Zimní krajina přidává do hry 6 nových kartiček a figurku Pana Perníčka. Figurka se před začátkem hry postaví na startovní kartičku do města. Pokud se v průběhu hry dokončí město s figurkou Pana Perníčka, získá každý hráč, který má ve městě svoji figurku navíc bod za každou kartičku, ze které se město skládá. Hráč, který je vlastníkem města poté musí figurku Pana Perníčka přesunout do jiného nedokončeného města, pokud žádné takové město na hrací ploše není, figurka se postaví stranou. Pokud si hráč vytáhne kartičku z tohoto minirozšíření, musí se figurka Pana Perníčka buď přesunout, nebo se vrátit zpět do hry. Přesouvá-li se figurka Pana Perníčka z obsazeného nedokončeného města, získá každý hráč, který má v tomto městě svoji figurku body za aktuální množství kartiček, ze kterých se jeho město skládá. Při závěrečném vyhodnocení nejsou za figurku Pana Perníčka žádné body.

V roce 2012 vydalo ruské nakladatelství Hobby World jako první Carcassonne Zimní edici s vloženým minirozšířením Pan Perníček. V následujícím roce 2013 vydalo také nakladatelství Z-Man Games (anglické vydání) a nakladatelství Filosofia (francouzské vydání) Carcassonne Zimní edici s vloženým minirozšířením Pan Perníček.

Pan Perníček je hratelný pouze se hrou

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

.
Úpravy
Vloženo: 8.3.2017, 2:51, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12.8.2022, 13:08 uživatelem peťul Důvod úpravy: Doplněn odkaz na Annotated rules
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 5 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 5×
Celkem zobrazeno : 1577×
Další obrázky
Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot Carcassonne: Pan Perníček Screenshot
Krabička (tuckbox) pro Carcassonne: Pan Perníček
Zobrazit krabičky pro Carcassonne: Pan Perníček
Carcassonne: Pan Perníček krabička
Doplňující informace
Doplňující informace k položce, neoficiální rozšíření, modifikace pravidel, ...
Neoficiální pomůcky k minirozšíření Carcassonne: Pan perníček.

Zimní krajina - MALOVANÁ FIGURKA PERNÍČKA
ODKAZ: https://www.carcassonneforum.cz/thread-3...l#pid18859

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)