CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[ZÁKLADNÍ HRA] Carcassonne: Město
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál:
Vyšlo také jako součást:
---
Popis
Carcassonne: Město
Město Carcassonne obehnané mocnými dvojitými hradbami bylo od nepaměti opředeno mýty a legendami. Až do dnešních dnů neztratilo nic ze svého půvabu a působivosti. V naší hře můžete vzrušující dobu vzniku města sami zažít! Můžete být při tom, kdy vznikaly jednotlivé čtvrti města, můžete spolurozhodovat o tom, kudy budou mohutné hradby vést. Komu se podaří umístit své měšťany nejšikovněji, kdo dokáže ovlivnit stavbu hradeb ve svůj prospěch a kdo postaví své věže na nejvýhodnější místa, zvítězí.

Carcassonne Město je další hra z rodiny Carcassonne. Tentokrát se dostáváme přímo do města Carcassonne. Ve městě se během hry vytvářejí ulice a tržnice, které se hodnotí průběžně a obytné čtvrti hodnocené na konci hry. Navíc se kolem města postupně staví městské hradby s městskou bránou a množstvím věží. Ke stavbě hradeb dojde vždy po hodnocení nějaké části města v průběhu hry. Při stavbě hradeb mohou hráči získat body za umístění věží a také na hradby umístit své figurky jako hlídky. Ty umožní další zisk bodů na konci hry.

Zajímavostí této hry je, že nemá žádnou startovní kartu! Jako startovní karta se náhodně vybere jakákoli kartička.
Úpravy
Vloženo: 13.3.2017, 0:24, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.11.2021, 10:08 uživatelem Chmura Důvod úpravy: propojení s Scorepedií
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 4 Hlas(ů) - 4.75 Průměr
Celkem hodnoceno : 4×
Celkem zobrazeno : 1175×
Další obrázky
Carcassonne: Město Screenshot Carcassonne: Město Screenshot Carcassonne: Město Screenshot Carcassonne: Město Screenshot Carcassonne: Město Screenshot Carcassonne: Město Screenshot      

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)