CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[MINIROZŠÍŘENÍ] Carcassonne: Katedrály (Německo)
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál: [ zobrazit seznam]
6 kartiček s nejznámějšími Německými katedrálami
vodoznak
Vyšlo také jako součást:
---
Popis
Carcassonne: Katedrály (Německo)
Toto minirozšíření k základní hře Carcassonne přidává nové kartičky s německými katedrálami. Kartičky zobrazují reálné historické objekty. Najdete na nich: katedrálu v Kolíně, katedrálu v Mnichově, kostel Panny Marie v Drážďanech, kostel sv. Michala v Hamburku, velechrám v Ulmu a katedrála Panny Marie v Cáchách.

Je-li figurka umístěna jako lupič na cestě připojené ke katedrále, pak tento lupič vydělá dvojnásobek bodů za každý jednotlivý úsek cesty. Figurka může být také umístěna přímo na katedrálu jako arcibiskup. Pokud jsou všechny cesty připojené ke katedrále dokončeny, arcibiskup získává jeden bod za každý úsek cesty.

Toto rozšíření vzniklo k příležitosti turnaje Carcassonne on Tour 2016.

A poprvé bylo v prodeji přes Velikonoce 2016 v internetového obchodě Cundco.de, pak znovu od října 2016 až do vyprodání zásob.

První dvě stavby (katedrály v Kolíně a Mnichově) byly vybrány vydavatelstvím HIG a Klausem-Jürgenem Wredem (Kolín nad Rýnem-bydliště autora, Mnichov-sídlo vydavatelství HIG). Zbývající 4 stavby byly vybrány samotnými fanoušky v internetovém hlasování, které se uskutečnilo na Německém Carcassonne fóru od 7.12. 2015 do 3.1. 2016. Německo bylo pro účely hledání vhodných objektů rozděleno na 5 oblastí (sever, jih, západ, východ a střed). Z účastníků tohoto hlasování bylo vylosováno 8 výherců, kteří obdrželi toto rozšíření s podpisem Klause-Jürgena Wredeho.

Jako zajímavost je v sekci další obrázky akvarel od Doris Matthäusové, kde jsou rozkreslena studie kartičky Velechrámu v Ulmu. Zde si můžete uvědomit to, že každá kartička hry je vlastně "malým" uměleckým dílem. A také to, že vše vzniklo pouze tradiční metodou pomocí papíru a barev! Tento akvarel byl vydražen v dubnu 2019 na Německém Carcassonne fóru za 377,13 . A výtěžek z této aukce byl darován nadaci

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

.
Úpravy
Vloženo: 22.3.2017, 17:20, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.7.2022, 23:02 uživatelem Chmura
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 6 Hlas(ů) - 4.67 Průměr
Celkem hodnoceno : 6×
Celkem zobrazeno : 1316×
Další obrázky
Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot Carcassonne: Katedrály (Německo) Screenshot  
Krabička (tuckbox) pro Carcassonne: Katedrály (Německo)
Zobrazit krabičky pro Carcassonne: Katedrály (Německo)
Carcassonne: Katedrály (Německo) krabička

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)