CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[MINIROZŠÍŘENÍ] Carcassonne: Hrady (Německo)
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál: [ zobrazit seznam]
6 dvojkartiček s hrady z Německa
vodoznak
Vyšlo také jako součást:
---
Přehled novinek a přídavků:
Dvojkartička z hradem přináší další bonusové body pro město a cestu navazující na hrad.
Popis
Carcassonne: Hrady (Německo)
Toto minirozšíření k základní hře Carcassonne přidává nové dvojité kartičky s hrady z Německa. Dvojkartičky zobrazují reálné historické objekty. Najdete na nich těchto šest německých hradů: hrad Bentheim, hrad Eltz, pevnost Königstein, hrad Konradsheim, hrad Wartburg a hrad Rieneck.

Na začátku hry každý hráč dostane jednu kartičku. V průběhu hry hráč může kartičku umístit místo svého běžného tahu a obsadit si hrad. Hrad se uzavírá stejným způsobem jako kláštery s tím rozdílem že se kolem něj musí umístit deset kartiček. Pokud v průběhu hry dokončí některý hráč cestu nebo město navazují na kartičku s hradem, získá navíc ještě tři body.

Kartičky mají oproti běžným kartičkám dvojnásobnou velikost (jako dvě klasické kartičky položené vedle sebe) a jsou ve tvaru obdélníku.

Minirozšíření Hrady je hratelné pouze se základní hrou Carcassonne. Je možné jej libovolně kombinovat s kterýmkoli jiným rozšířením. V platnosti zůstávají všechna pravidla základní hry.

Zajímavostí tohoto rozšíření je to, že bylo zamýšleno vydání s jinou ikonou (vodoznakem) na kartičkách. Tento vodoznak byl na kartičkách minirozšíření ještě před finálním tiskem změněn. Ale již tomu nedošlo v Německém návodu k tomuto rozšíření (viz ikony v části Další obrázky) a návod byl ponechán s původní ikonou.

Minirozšíření vzniklo k příležitosti turnaje Carcassonne on Tour 2015.

Minirozšíření bylo poprvé v prodeji přes Velikonoce 2015 v internetového obchodě Cundco.de, ale oficiálně uvedeno na trh až na veletrhu deskových her "SPIEL" v Německém městě Essen (8. - 11. 10. 2015). Po tomto termínu bylo opět v prodeji v internetovém obchodě Cundco.de až do vyprodání zásob.

Další možností jak si opatřit toto minirozšíření bylo v rámci Velikonoční akce v roce 2021 v internetovém obchodě Cundo.de.  Tato akce byla zahájena 19.3. 2021, ale hned následující den byl produkt vyprodán! Minirozšíření zde bylo nabízeno v "sadě" s Japonskými budovami (Nová edice) a

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

.

Hrady byly vybrány samotnými fanoušky v internetovém hlasování, které se uskutečnilo na Německém Carcassonne fóru od 24.1. 2015 do 30.1. 2015. Německo bylo pro účely hledání vhodných objektů rozděleno na 5 oblastí (sever, jih, západ, východ a střed). Pro zajímavost zde uvádíme navrhované hrady pro jednotlivé oblasti a počet obdržených hlasů (jedná se top výběr z celého hlasování)

SEVER - hrad Bentheim (17 hlasů), pevnost Dömitz (11 hlasů), Starý hrad Neustadt-Glewe (5 hlasů).
JIH - hrad Rieneck  (53 hlasů), hrad Hohenzollern (22 hlasů), pevnost  Coburg (12 hlasů).
ZÁPAD - hrad Eltz (28 hlasů), hrad Trifels (21 hlasů) + hrad Konradsheim - vybrán mimo hlasování.
VÝCHOD - hrad Kriebstein (15 hlasů), hrad Schönfels (11 hlasů) + pevnost Königstein - vybrána mimo hlasování.
STŘED - hrad Wartburg (26 hlasů), hrad Falkenstein (21 hlasů), hrad Ronneburg (7 hlasů).

Dokonce byly vydány i propagační plakáty s hrady z tohoto minirozšíření (některé i s podpisem autora hry): plakát pevnosti Königstein (13. 5. 2015 na tiskové konferenci v pevnosti Königstein), plakát hradu Rieneck (7. 8. 2015 na Středověkém festivalu pořádaného německými skauty) a plakát hradu Konradsheim (22. 11. 2015 na 4. setkání fanoušků hry Carcassonne na hradu Konradsheim).
Úpravy
Vloženo: 22.3.2017, 17:28, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.7.2022, 23:15 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Upravena edice
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 6 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 6×
Celkem zobrazeno : 1435×
Uživatelské recenze
Odkazy na uživatelské recenze u nás na fóru
https://www.carcassonneforum.cz/thread-4233.html
Další obrázky
Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot Carcassonne: Hrady (Německo) Screenshot
Krabička (tuckbox) pro Carcassonne: Hrady (Německo)
Zobrazit krabičky pro Carcassonne: Hrady (Německo)
Carcassonne: Hrady (Německo) krabička
Doplňující informace
Doplňující informace k položce, neoficiální rozšíření, modifikace pravidel, ...
Minirozšíření Hrady v herních situacích
Půlky a Hrady v herních situacích
ODKAZ: https://www.carcassonneforum.cz/thread-976.html

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)