CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[MINIROZŠÍŘENÍ] Carcassonne: Domy
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál: [ zobrazit seznam]
18 žetonů s budovami (6 x dům, 6 x věž, 6 x kůlna)
Vyšlo také jako součást:
---
Přehled novinek a přídavků:
Žeton s budovou - při umístění na kartu přináší hráčům další body.
Popis
Carcassonne: Domy
Minirozšíření k základní hře Carcassonne přidává žetony budov. Budovy si na začátku hry hráči rozdělí mezi sebe rovným dílem. Pokud v průběhu hry hráč nemůže nebo nechce na právě přiloženou kartičku umístit figurku, může na tuto kartičku umístit budovu. Budova platí vždy pro celou kartičku. Dojde-li k bodování nějaké oblasti, která má na svých kartičkách budovy, dostane hráč za každou budovu 1 bod navíc. Budova zůstává ležet na kartičce až do konce hry a může přidávat body i více bodovaným oblastem i loukám.

Varianta pravidel tohoto rozšíření také umožňuje rozdílné bodování jednotlivých budov a to následovně: věž +3 body, dům +2 body a kůlna + 1 bod. Hráči se tak mohou před hrou rozhodnout, kterou variantu bodování upřednostní.

Minirozšíření Domy je hratelné pouze se základní hrou Carcassonne. Je možné je libovolně kombinovat s kterýmkoli jiným rozšířením. V platnosti zůstávají všechna pravidla základní hry.

Domy poprvé vyšly jako příloha časopisu Spielbox, v čísle 5 září 2012.
- Časopis Spielbox vychází ve dvou jazykových mutacích (Německá a Anglická) a u čísla 5/2012 má každá jazyková verze jinou obálku.
Úpravy
Vloženo: 22.3.2017, 20:47, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 28.6.2023, 15:13 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Doplnění textu
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 7 Hlas(ů) - 3 Průměr
Celkem hodnoceno : 7×
Celkem zobrazeno : 1265×
Další obrázky
Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot Carcassonne: Domy Screenshot  

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)