Mám otázku, jak hrajete s obrazcem v obilí z mini-rozšíření Půlky II (Halb so wild II) jenž je k dostání na condco.de
?

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x
![]() Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků] ![]() ![]() ![]() |
Mám otázku, jak hrajete s obrazcem v obilí z mini-rozšíření Půlky II (Halb so wild II) jenž je k dostání na condco.de
![]()
6.11.2014, 10:24
Dobrá otázka, zatím jsem to neřešil (nebyl čas si to zahrát od té doby co mi to přišlo). Nezmiňují něco v návodě?
6.11.2014, 10:33
V pravidlech právě není o tomto obrazci ano slůvko. Je tedy asi na nás jaká pravidla pro tento obrazec vytvoříme. Zajímá mě tedy co navrhujete vy, mě už napadly tři různé varianty jak tento obrazec požít :).
6.11.2014, 12:39
Určitě by se něco našlo, bohužel jak říkám, pravidla jsem jen proletěl a neměl jsem čas to zkoumat nebo vymýšlet co s tím dál udělat. Pochlub se s tvými návrhy :)
6.11.2014, 12:43
Mé tři varianty jak tento obrazec použít:
A) Přiloží-li se do krajiny trojúhelníková kartička s obrazcem v obilí, musí hráč, který ji umístil, nejdříve rozhodnout, kterou z akcí (A nebo B - víc pravidla kruhů v obilí) budou všichni hráči provádět. V tomto případě obrazec nerozhoduje pro kterou z figurek (lupič, sedlák nebo rytíř) se akce bude týkat. Tuto volbu si rozhodne každý hráči sám. B) Hráč, který ji umístil, nejdříve rozhodnout, kterou z akcí (A nebo B - víc pravidla kruhů v obilí) budou všichni hráči provádět a také rozhodne pro kterou z figurek (lupič, sedlák nebo rytíř) bude jeho zvolená akce platit. C) Tento obrazec bude pro úplně jinou figurku třeba mnicha.
6.11.2014, 13:02
(6.11.2014, 12:43)peťul Napsal(a): Mé tři varianty jak tento obrazec použít: Pokud se nehraje s tím rozšířením ke kterému se vztahuje, tak ignorovat. Nicméně kolečko v obilí mi nejvíc přípomíná ten ,,kyj" a řekl bych, že varianta A
endomame, hrdý člen Carcassonne FORUM od 27.5.2014.
6.11.2014, 13:13
Tato pravidla beru samozřejmě pouze v případě, pokud se hraje s rozšířením kruhy v obilí. Řeším to tu jen proto že tento obrazec je jiný než obrazce z rozšíření kruhy v obilí a bude mít tedy i jiná pravidla. Osobně se mi pro tento obrazec z přiložených pravidel nejvíc zamlouvá varianta A.
6.11.2014, 13:15
Právě - tento obrazec je unikátní a v rozšíření Kruhy v obilí 2 prostě není druhá kartička. Proto se mi asi zamlouvají nejvíce pravidla A. Každopádně pokud vytvoříš dodatek pravidel, nebudeme se zlobit :)
Na německém fóru v tématu věnujícímu se stejné problematice se dopídil jeden z členů k následujícímu (originální přepis jeho příspěvku):
----------------------------------------------------------------- Der Kornkreis auf der Dreieckskarte ist ein Joker. Das heißt, der Spieler welcher diese Karte angelegt hat bestimmt selbst, welche Gefolgsleute (GF) betroffen sind: - Schild (GF in Stadt) - Mistgabel (GF auf Wiese) - Keule (GF auf Straße) Gemäß Telefonat mit Moritz Brunnhofer - HiG - Fr. 28 11 2014. ----------------------------------------------------------------- Obrazec na kartičce je žolík. Dále z tohoto příspěvku (jestli jsem to tedy z google překladače správně pochopil) vyplívá, že správně bylo z mích navrhovaných pravidel za B. A) Přiloží-li se do krajiny trojúhelníková kartička s obrazcem v obilí, musí hráč, který ji umístil, nejdříve rozhodnout, kterou z akcí (A nebo B - víc pravidla kruhů v obilí) budou všichni hráči provádět. V tomto případě obrazec nerozhoduje pro kterou z figurek (lupič, sedlák nebo rytíř) se akce bude týkat. Tuto volbu si rozhodnou sami hráči v okamžiku kdy na ně přijde řada. B) Přiloží-li se do krajiny trojúhelníková kartička s obrazcem v obilí, musí hráč, který ji umístil, nejdříve rozhodnout, kterou z akcí (A nebo B - víc pravidla kruhů v obilí) budou všichni hráči provádět a také rozhodne pro kterou z figurek (lupič, sedlák nebo rytíř) bude jeho zvolená akce platit. Zatím jsme s tímto rozšířením ještě nehráli, jak bude čas zkusíme si s potřebnými rozšířeními zahrát a následně rozhodnout která z uvedených variant je lepší. Pravděpodobně ale zůstanu u varianty A. Poté také dojde k úpravě pravidel víc zde - [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.] ;) .EDIT: Tak konečně jsme to vyřešili a došli jsme k závěru, že i dle jiných pravidel by měli ostatní hráči už mít jasno v tom, co konkrétně mají udělat a tedy že hráč který je právě na tahu rozhoduje vše. Oficiálním pravidlem pro obrazec v obilí je tedy výše zmíněná varianta B! |
|