CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[FIGURKA] Hrabě
Informace
#1
nahled-obrazek
Barevné varianty (vydáno s hrou):
Další dostupné barevné varianty (lze dodatečně zakoupit):
---
Vydáno jako součást:
Popis
Hrabě
Tato figurka byla poprvé použita ve hře Carcassonne v minirozšíření Carcassonne Hrabě z Carcassonne, které bylo vydáno v roce 2004.

Figurka má fialovou barvu a nepatří žádnému z hráčů. Je to vlastně "Blokovací" figurka, která zadrží figurky v určité čtvrti města Carcassonne a zároveň neumožní do této čtvrti přidat žádnou další figurku.

Celkem je v tomto minirozšíření 1 kus této figurky. Figurka hraběte může být umístěna jen ve městě Carcassonne (12 kartiček s městem, nebo velká startovní deska s městem a nebo dvě menší desky - Nová edice hry). Město čtyři čtvrti (zámek, tržiště, kovárnu a katedrálu) po kterých může být figurka hraběte libovolně přemisťována.

Pokaždé, když některý z hráčů svým tahem způsobí vyhodnocení, při kterém alespoň jeden spoluhráč obdrží body, avšak on sám nikoli, může tento hráč vzít jednu figurku ze své zásoby a postavit ji na libovolnou čtvrt města Carcassonne. V jednom tahu může hráč tímto způsobem umístit pouze jedinou svou figurku.

Pokud v následujícím průběhu hry dojde k uzavření území, mohou všichni hráči ještě před určováním vlastnictví většiny figurek, přesunout z odpovídající části města své figurky do hodnoceného území. (Výjimka: v příslušné čtvrti je umístěn hrabě a blokuje figurky).

Pokaždé, když někdo umisťuje svou figurku do města Carcassonne, může také přemístit hraběte do libovolné jiné čtvrti. Ze čtvrti, ve které se hrabě právě nachází, nelze přemisťovat figurky na hodnocená území.
Úpravy
Vloženo: 10.2.2018, 11:09, uživatelem šmoula
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 22.5.2022, 20:04 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Doplněna edice
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 3 Hlas(ů) - 3.67 Průměr
Celkem hodnoceno : 3×
Celkem zobrazeno : 487×
Animovaný 3D model
Hrabě 3D animovaný model
3D model .stlStáhnout (hrabe.stl; 31,33 KB)
Pro posun, přiblížení nebo oddálení 3D modelu použijte tlačítka myši
Další obrázky
Hrabě Screenshot Hrabě Screenshot Hrabě Screenshot Hrabě Screenshot Hrabě Screenshot        

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)