CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Rozšíření Půlky hrané s opatem nebo věží

téma založeno uživatelem peťul - 6.11.2014, 12:22 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 1 Eldenroot 6 endomame 3 peťul 8 Samhoov 1
Na německé Carcassonne fóru se vedla horlivá diskuze o tom, jestli v případě věže nebo nově opata trojúhelníková kartička přerušuje nebo nepřerušuje krajinu.

Podle mě kartička krajinu nepřerušuje. Když je klášter uzavřen i když se v jeho okolí nachází trojúhelníková kartička pak v případě věže nebo opata se trojúhelníková kartička chová také jako celá kartička a krajinu tedy nepřerušuje. Já jsem tedy pro variantu B.
Co vy na to, jste pro variantu A nebo B :) .

já myslel, že se ty dvě půlky musí někde pokládat k sobě, ne takhle zabít nějaký místo....řekl bych, že ta kartička ji každopádně dělí, pokud ale v tech kartach na obrazku napravo nad ní není město či cokoliv jinoho co tu louku přehradí

Přiložené soubory Miniatury

endomame, hrdý člen Carcassonne FORUM od 27.5.2014.
Odpovědět
Za mě určitě možnost A... pokud se pak přidá trojuhelníková kartička do té mezery, tak může dojít ke spojení a pak by se to počítalo dohromady jako jedna velká plocha.
Odpovědět
Vycházím z pravidel u tohoto rozšíření pro klášter (Klášter je považován za uzavřený i v případě, že se v jeho okolí nachází jedna nebo více trojúhelníkových kartiček.). Z toho tedy vycházím, že trojúhelníková kartička v krajině se pro rozšíření věž a opata chová taktéž jako celá kartička a krajinu v tomto případě tedy nepřerušuje.

I v tomto případě už je klášter uzavřený.
Odpovědět
Tady u klášteru bych to jako uzavřené počítal, ale louku určitě ne...
[-] 1x   endomame
Odpovědět
Louky samozřejmě určitě ne právě díky loukám si myslím, že tyto kartičky vznikly, protože dokáží šikovně spojit ale také rozdělit louky. Jde mi pouze o to jestli si myslíte že třeba v případě opata trojúhelníková kartička přerušuje řádek nebo ne.
Odpovědět
(6.11.2014, 13:21)peťul Napsal(a): Vycházím z pravidel u tohoto rozšíření pro klášter (Klášter je považován za uzavřený i v případě, že se v jeho okolí nachází jedna nebo více trojúhelníkových kartiček.). Z toho tedy vycházím, že trojúhelníková kartička v krajině se pro rozšíření věž a opata chová taktéž jako celá kartička a krajinu v tomto případě tedy nepřerušuje.

I v tomto případě už je klášter uzavřený.

myslim ze pokud by byla trojuhlenikova karticka otocena dirou ke klasteru tak se za uzavreny povazovat neda.
Samhoov, hrdý člen Carcassonne FORUM od 05.8.2014.
Odpovědět
Myslím si že orientace trojúhelníkové kartičky kolem klášteru nehraje roli. Důležité je aby na osmi místech kolem klášteru se nacházela nějaká kartička ať už poloviční nebo celá.

Přiložením kartičky v modrém rámečku se ve všech těchto případech považuje klášter za uzavřený.

Odpovědět
(6.11.2014, 14:10)peťul Napsal(a): Myslím si že orientace trojúhelníkové kartičky kolem klášteru nehraje roli. Důležité je aby na osmi místech kolem klášteru se nacházela nějaká kartička ať už poloviční nebo celá.

Přiložením kartičky v modrém rámečku se ve všech těchto případech považuje klášter za uzavřený.

no ale v tomhle není?

Přiložené soubory Miniatury

endomame, hrdý člen Carcassonne FORUM od 27.5.2014.
Odpovědět
(6.11.2014, 15:08)endomame Napsal(a):
(6.11.2014, 14:10)peťul Napsal(a): Myslím si že orientace trojúhelníkové kartičky kolem klášteru nehraje roli. Důležité je aby na osmi místech kolem klášteru se nacházela nějaká kartička ať už poloviční nebo celá.

no ale v tomhle není?

I v tomhle případě by měl být klášter uzavřený. Nehraje roli jak jsou trojúhelníkové kartičky kolem klášteru orientované. 

I v tomto extrémním případě se klášter po přiložení červeně orámované kartičky považuje za uzavřený  ;).
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Reklama na Mikuláškou akci, nebo příprava rozšíření? Chmura 2 74 13.12.2023, 0:49
Poslední příspěvek: maxpax318
  Reklamace ? Nebo to tak necháme ? :-D šmoula 3 61 13.6.2022, 14:29
Poslední příspěvek: Mati

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)