CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
OSTATNÍ DESKOVKY TM: minirozšíření - BGG balíček korporací (Corporation pack)
téma založeno uživatelem Eldenroot - 26.3.2018, 20:21

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Eldenroot 3
#1
Minirozšíření s názvem v anglickém originále BGG Corporation pack (volně přeloženo do češtiny: BGG balíček korporací) přidává do hry 3 nové kartičky korporací.

[Obrázek: Vqmfu30.jpg]

Oficiální text minirozšíření:
Citace:Terraforming Mars: BGG User-Created Corporation Pack is a promo for Terraforming Mars consisting of three corporations created by users of BGG. They were chosen as winners of a contest hosted on BGG, where users submitted over 400 corporation ideas.The winning corporations included in this pack are:
  • Arcadian Communities (designed by TheUbiquitous)
  • Splice Tactical Genomics (designed by Acleveralias)
  • Recyclon (designed by Dragonborn110)
 

Toto minirozšíření vyšlo ze soutěže, které se mohl zúčastnit kdokoliv - autory hry byly vybrány 3 vítězné návrhy z více než 400 zaslaných. Došlo ke komplexnímu testování a vybalancování karet za podpory komunity. Nakonec došlo k drobným úpravám na základě výsledků testování tak, aby byly nové karty vyvážené k původním kartám korporací. Jako poděkování autorům vítězných návrhů je uvedeno na každé z karet jejich jméno (pod názvem korporace).

Minirozšíření bude ze začátku exklusivně dostupné pouze skrze Board Game Geek eshop (odsud název BGG v rozšíření), poté ale bude dostupné i pro další vydavatele a bude moci být lokalizováno i do dalších jazyků (dle vyjádření Mindoku tak i včetně češtiny).

Vydání minirozšíření je naplánováno na 2Q 2018.

A na závěr pár mých slov k tomuto dodatku:
Jelikož korporace ovlivňují celý průběh hry hned od svého počátku a víceméně dost ovlivní i možné zvolené taktiky a strategie, tak každá nová karta korporace dokáže obohatit hru a udělat ji úplně rozdílnou. Sice mohli vybrat místo 3 třeba 5 vítězných kousků, ale s tím, že u každého většího rozšíření budou přibývat i karty korporací, tak raději méně, ale dobře vybalancované, než hodně a nevyvážené... to by mělo negativní vliv na hru. Na minirozšíření se těším, počkám si na českou verzi, ale určitě pořídím.
#2
Balíček 3 ks korporací bude dostupný s vydáním 3. rozšíření TM: Předehra (Prelude). Mindok českou verzi plánuje vydat na konec roku 2018 spolu s 4. rozšířením. Uvidíme, zdali se opravdu dočkáme!
Odpovědět
#3
Tak zatím bohužel nemám od Mindoku dobrou zprávu - česká verze zatím nevyjde, pravděpodobně ale později, až to nebude exklusivní jen a pouze pro BGG store.
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
OSTATNÍ DESKOVKY TM: Ukazatel aktuální generace (BGG - Rover) Eldenroot 3 6693 19.1.2019, 23:04
Poslední příspěvek: Eldenroot



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)