CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[OSTATNÍ] Hrací kostka (Star Wars)
Informace
#1
nahled-obrazek
Barevné varianty (vydáno s hrou):
 
Další dostupné barevné varianty (lze dodatečně zakoupit):
 
 
 
Vydáno jako součást:
Popis
Hrací kostka (Star Wars)
Tyto kostky byly poprvé ve hře Carcassonne použity v základní hře Carcassonne Star Wars, která byla vydána v roce 2015.

Herní kostky mají červenou a zelenou barvu a nepatří žádnému z hráčů.

Celkem je ve hře 6 kusů těchto kostek (3 červené a 3 zelené kostky). Hmotnost kostek je rozdílná: červená kostka 4,16 g a zelená kostka 4,10 g (zmíněna je průměrná hmotnost 3 kostek). Jsou to vlastně "Soubojové" kostky. Na kostkách jsou hodnoty 1, 2, 3, 4, 5 a 6.

Když obsadí dva hráči stejné území spor rozhodují hody kostkami.

 FRAKCE:
-Společně s vašimi figurkami jste obdrželi do své zásoby kartu postavy se symbolem jedné frakce. Ve hře jsou symboly celkem 3 frakcí (4 frakci přidává 1. rozšíření). Tyto symboly jsou také vyobrazeny na některých kartičkách. 

KDY PŘICHÁZÍ NA ŘADU SOUBOJ?
-Jakmile se objeví figurky více hráčů na stejném území (obchodní cestě, poli asteroidů či planetě), vypukne ihned souboj. Ten se provádí vždy jako 3. úkon v pořadí, tedy před případným započítáním bodů. Souboj vypukne i tehdy, pokud hráč, který přiložil kartičku vyvolávající souboj, není do tohoto souboje zapojen. 

KOLIK KOSTEK DOSTANE HRÁČ?
-Za každou vaši malou figurku dostanete k souboji jednu kostku. V případě, že je do souboje zapojena vaše velká figurka, dostanete dvě kostky. Pokud se na území, o které se bojuje, nachází jeden či více symbolů vaší frakce, dostanete ještě jednu další kostku. K souboji můžete získat maximálně tři kostky – a to bez ohledu na to, kolik vašich figurek či symbolů frakce je do tohoto souboje zapojeno. 

SOUBOJ:
-Hráči, kteří se účastní souboje, hodí své kostky. Pro určení vítěze se bere v úvahu pouze kostka s nejvyšší hodnotou každého hráče. Ostatní kostky jsou bezpředmětné. Ten z hráčů, který hodil nejvyšší číslo, souboj vyhrál. 

REMÍZA:
-V případě, že v souboji hodí více hráčů stejné číslo s nejvyšší hodnotou, postupuje se následovně: Hráči, kteří nehodili nejvyšší číslo, z boje odchází. Ostatní hráči opakují hod kostkami do té doby, dokud nevyjde jasný vítěz. 

PROHRA:
-Pokud hráč souboj prohraje (a to i v případě, že ostatní hráči v souboji zůstávají), vezme si svou figurku z hrací plochy zpět do své zásoby. Získá však za každou kostku, kterou měl souboji, 1 bod. Vítěz souboje nechá svou figurku na hrací ploše (popř. pokud v tomto tahu došlo k uzavření daného území, započítá si za ní body).
Úpravy
Vloženo: 3.4.2018, 1:40, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 6.5.2022, 0:11 uživatelem Bumsakalaka Důvod úpravy: +stl
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 1×
Celkem zobrazeno : 493×
Animovaný 3D model
Hrací kostka (Star Wars) 3D animovaný model
3D model .stlStáhnout (kostka_starwars.stl; 78,01 KB)
Pro posun, přiblížení nebo oddálení 3D modelu použijte tlačítka myši
Další obrázky
Hrací kostka (Star Wars) Screenshot Hrací kostka (Star Wars) Screenshot Hrací kostka (Star Wars) Screenshot            

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)