CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[ŽETON] Švestka (Ovocné stromy)
Informace
#1
nahled-obrazek
Barevné varianty (vydáno s hrou):
Další dostupné barevné varianty (lze dodatečně zakoupit):
---
Vydáno jako součást:
Popis
Švestka (Ovocné stromy)
Tento žeton byl poprvé ve hře Carcassonne použit v minirozšíření Carcassonne Ovocné stromy (Nová edice), které bylo vydáno v roce 2018.

Celkem jsou v tomto minirozšíření 4 kusy těchto žetonů. Jedná se o žeton Švestky, který je vlastně "Bonusovým" žetonem. Na lícové straně jsou vyobrazeny švestky. Na rubové straně je vodoznak švestek s vyznačenou hodnotou 5, 4, 3, a 2 body.

Hráč získává body "sklizní" a "prodejem" tohoto ovoce a to následujícím způsobem:
Když přiložíte kartičku s Ovocným stromem, umístíte na ni do  sloupečku 4 stejné žetony s ovocem (nezáleží na který strom umístíte jaké ovoce). Na kartičku s ovocným stromem lze umístit figurku, ale žádnou figurku nesmíte umístit na samotný strom. Při dalším umístění jakékoliv karty (vertikálně, vodorovně nebo diagonálně) od kartičky s ovocným stromem (ale jen v případě, že na tuto kartu umístí svoji figurku), může (ale nemusí) hráč provést jednu ze dvou následujících akcí.

SKLIZEŇ: -Hráč bere ze sloupečku vrchní žeton otočí jej a příslušný počet bodů si započítá. Žeton ovoce zůstává v zásobě hráče (na konci hry ještě obdrží po 1 bodu za každý žeton).

PRODEJ: -Hráč nebere žádný žeton a pouze "nabídne žetony ovoce, které má ve své zásobě k prodeji". Hráč může prodávat 1 až 4 žetony (podle svého uvážení), na žetonech nesmí být stejné druhy ovoce. Podle počtu žetonů získává další body (1 žeton - 3 body, 2 žetony - 6 bodů, 3 žetony - 10 bodů a 4 žetony - 15 bodů). Prodané žetony ovoce jsou odloženy mimo zásobu hráče.
Úpravy
Vloženo: 6.4.2018, 19:48, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 22.5.2022, 21:23 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Doplněna edice
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 2×
Celkem zobrazeno : 433×
Animovaný 3D model
Švestka (Ovocné stromy) 3D animovaný model
3D model .stlStáhnout (ovocne_stromy.stl; 12,39 KB)
Pro posun, přiblížení nebo oddálení 3D modelu použijte tlačítka myši
Další obrázky
Švestka (Ovocné stromy) Screenshot Švestka (Ovocné stromy) Screenshot Švestka (Ovocné stromy) Screenshot Švestka (Ovocné stromy) Screenshot          

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)