27.8.2018, 23:27
Úplně souhlasím s názorem uživatele @"DARAGON"
Je třeba rozlišovat klasický tah a další pravidla "speciálních karet", jako je například "Tajná chodba" ze 3. rozšíření Princezna a drak
_________________________________________________________________________________________________________
A) KLASICKÝ TAH
Pravidla umožňují takzvané "RYCHLÉ BODY".
To znamená:
1. přiložím kartičku,
2. obsadím svoji figurkou,
3. započítám body (protože jsem uzavřel danou oblast umístěním právě přiložené karty).
_________________________________________________________________________________________________________
B) DALŠÍ PRAVIDLA SPECIÁLNÍCH KARET
Přiložím-li kartičku s Tajnou chodbou mám na výběr:
1. Umístit figurku na tuto (právě přiloženou kartu). -dle pravidel základní hry.
NEBO
2. Tajná chodba umožňuje umístit figurku i na kartičku podle hráčova výběru, ale za dodržení 2 pravidel.
-oblast musí být NEOBSAZENÁ!
-Oblast nesmí být UZAVŘENÁ (dokončená).
Je třeba rozlišovat klasický tah a další pravidla "speciálních karet", jako je například "Tajná chodba" ze 3. rozšíření Princezna a drak
A) KLASICKÝ TAH
Pravidla umožňují takzvané "RYCHLÉ BODY".
To znamená:
1. přiložím kartičku,
2. obsadím svoji figurkou,
3. započítám body (protože jsem uzavřel danou oblast umístěním právě přiložené karty).
B) DALŠÍ PRAVIDLA SPECIÁLNÍCH KARET
Přiložím-li kartičku s Tajnou chodbou mám na výběr:
1. Umístit figurku na tuto (právě přiloženou kartu). -dle pravidel základní hry.
NEBO
2. Tajná chodba umožňuje umístit figurku i na kartičku podle hráčova výběru, ale za dodržení 2 pravidel.
-oblast musí být NEOBSAZENÁ!
-Oblast nesmí být UZAVŘENÁ (dokončená).
Chmura

![[-]](https://www.carcassonneforum.cz/images/collapse.png)