CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[ŽETON] Napajedlo opice (Safari)
Informace
#1
nahled-obrazek
Barevné varianty (vydáno s hrou):
Další dostupné barevné varianty (lze dodatečně zakoupit):
---
Vydáno jako součást:
Popis
Napajedlo opice (Safari)
Tyto žetony byly poprvé použity v základní hře Carcassonne Safari, která byla vydána v roce 2018.

Celkem je v této hře 10 kusů žetonů s opicí. Jedná se o žetony napajedla a ve hře je celkem 50 žetonu napajedel (50 částí napajedel) na žetonech je zobrazeno celkem 5 druhů zvířat (lev, slon, opice, žirafa a zebra) a každé zvíře je zobrazeno 10x.

Jedná se o "Bonusové" žetony ve tvaru čtvrt kruhové výseče. Vždy ze čtyřech žetonů lze sestavit celé napajedlo. Na lícové straně je vyobrazen příslušný druh zvířete. Rubová strana je žlutá.

Každý hráč dostává na začátku hry 2 žetony (2 dílky) napajedla a to náhodně (žetony jsou otočené rubovou stranou nahoru, aby nebyl vidět druh zvířete na žetonu).

Další 2 žetony (2 dílky) napajedla lze získat po "umístění" figurky na kartičku s baobabem a další 2 žetony (2 dílky) po "obestavění" kartičky ze všech 8 stran (za jeden "obsazený" baobab lze tedy získat celkem 4 dílky napajedla).

Hráč získává za napajedla body několika způsoby:

1. Odevzdáním 1 žetonu napajedla

 -Odevzdáním jednoho žetonu (dílku) napajedla do společné zásoby, lze zvýšit bodové ohodnocení právě uzavřené oblasti (buše, nebo pěšiny). Na žetonu musí být zvíře dalšího druhu, než zvířata v právě uzavřené oblasti. Hráč získává body podle počtu zvířat v uzavřené oblasti (do tohoto počtu se zahrnuje i zvíře na odevzdaném žetonu).

2. Založení napajedla
 
-Místo umístění figurky na právě přiloženou kartičku, umístí hráč žeton s napajedlem ze své zásoby a umístí na něj svoji figurku. Za to hráč získává ihned 3 body.

3. Rozšíření napajedla

  -Místo umístění figurky na právě přiloženou kartičku, může hráč existující napajedlo rozšířit. Hráč umístí ze své zásoby jeden žeton napajedla tak, že se napajedlo zvětší (kruh se postupně uzavírá). Na nově přiloženém žetonu však musí být zvíře jiného druhu (takže u jednoho napajedla jsou vždy zvířata různých druhů). Na žeton, který rozšiřuje stávající napajedlo figurku umístit nelze! Podle toho, kolikátý dílek napajedla přiložíte obdržíte příslušné body: 2. dílky: 4 body, 3.dílky: 5 bodů, 4. dílky: 6 bodů.

4. Uzavření napajedla
  -Po umístění 4. dílku napajedla je napajedlo uzavřeno. Hráč, který má na napajedle svoji figurku obdrží 3 body a figurku si vezme zpět do své zásoby.
Úpravy
Vloženo: 13.10.2018, 23:45, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 6.5.2022, 0:23 uživatelem Bumsakalaka Důvod úpravy: vložen obrázek
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 2×
Celkem zobrazeno : 200×
Animovaný 3D model
Napajedlo opice (Safari) 3D animovaný model
3D model .stlStáhnout (zeton_napajedla.stl; 62,58 KB)
Pro posun, přiblížení nebo oddálení 3D modelu použijte tlačítka myši
Další obrázky
Napajedlo opice (Safari) Screenshot Napajedlo opice (Safari) Screenshot   Napajedlo opice (Safari) Screenshot Napajedlo opice (Safari) Screenshot Napajedlo opice (Safari) Screenshot      

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)