CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[SRAZ] 05. Sraz Carcassonne fóra CZ
Informace
#1
nahled-obrazek
Pravidla a systém turnaje:
Hrálo se u 3 stolů ke kterým se losovali jednotlivý hráči.
Hrála se Základní hra a první dvě rozšíření.
Každý z hráčů odehrál dvě hry, podle kterých se určilo jednotlivé pořadí.
Čtyři nejlepší hráči postoupily do finále kde hrály o medailové pozice.
Turnaj - výsledky:
1. místo Petr Chytka 121 bodů
2. místo Martin (Řízek) 111 bodů
3. místo Honza 89 bodů
4. místo Danka 86 bodů
Popis
05. Sraz Carcassonne fóra CZ
-Již popáté svedla hra Carcassonne členy fóra z různých koutů republiky, aby se setkali nad jedním stolem a nepřeberným množstvím kartiček. Hned po příjezdu panoval čilý obchodní ruch s artikly z dovozu nebo domácí výroby. A protože byli všichni na hru řádně natěšení, první rozehrávky začaly už v pátek večer. Však také bylo zapotřebí okouknout herní taktiku a naladit mozek na správnou frekvenci na sobotní turnaj.
-Nový den přinesl nové tváře a tak k turnaji zasedlo celkem 14 hráčů. Každý odehrál dvě hry. Čtveřice hráčů pro hru se losovala náhodně. Boje byly urputné, čemuž nasvědčují i nemalé bodové rozdíly u jednotlivých stolů. Při hře se šlo „až na dřeň“ a proto bylo po základních kolech nutné se náležitě občerstvit. Oběd na náměstí následovala ještě nezbytná káva a dortík v cukrárně, pak zvenku obhlédnout zámek a zpět na skautskou klubovnu na dlouho očekávané finále. Do finále postoupili čtyři hráči s nejlepším umístěním v rozehrávkových kolech. První místo po lítém boji obsadil Petr s celkovým ziskem 121 bodů. Řízek se pokusil zopakovat svůj loňský přístup „Přijel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem“, ale nakonec obsadil „pouze“ druhé místo se ziskem 111 bodů, v těsném závěsu za Petrem. Poslední z medailí si vysloužil Honza s bodovým ziskem 89 bodů, který za sebou na čtvrtém místě zcela negentlemansky nechal Danku s 86 body. Vítězové dostali tematickou medaili a až do příštího srazu je může hřát pocit, že jsou nejlepšími hráči Carcassonne fóra.

-Po rozdání medailí patřil večer méně hraným rozšířením. Největší vzrušení přinesla kombinace draka a moru. Je pravda, že meeplíci se na herním plánu dlouho neudrželi. O hře by nejlépe vypovídal Karlův výraz poté, co byl po sedmé vyhnán morem ze stejného hradu, avšak fotografii nebylo možné pořídit. Karlův výraz byl tak zoufalý, že by aparátu praskla čočka. Dále se ještě hráli hry Safari a Farmassone (které z "počítačové" podoby na stolní hru přetvořil Šmoula s Chmurou).
-Neděle pak již tradičně patřila velké společné hře. V devíti hráčích se hrála Zimní krajina s mnoha rozšířeními (Řeka I, Kolo osudu, Hostince a katedrály, Kupci a stavitelé, Zlaté doly, Pan perníček, Spiel 14, 15, 16, 17 a Kruhy v obilí) a figurkovými rozšířeními Liška na útěku, Obelisk a Otakárek Soumarů. Největší zvrat přišel téměř v závěru hry, kdy kolo osudu rozdalo sedlákům za 19 hradů 76 bodů (Vilda) a 57 bodů (Chmura a Lada). Celkové vítězství po třech hodinách společné hry patřilo Vildovi se skóre astronomických 346 bodů. Za ním se umístila Lada (309 bodů) - ano, opravdu je to náhoda, že se na prvních dvou místech umístil zrovna pořadatelský pár, Karel (304 bodů), Chmura (281 bodů), Jana (195 bodů), Petr (193 bodů), Šmoula (173 bodů), Kamzík (156 bodů) a Danka (153 bodů).

-Kromě zážitků ze hry si účastníci srazu odvezli i

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

(velký dík Chmurovi) a

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

, které do hry vnáší meepla Otakárka Soumarů. Na závěr nutno ještě zmínit nejmladší účastnici Anetku, která i přes věk pouhých 13 měsíců absolvovala již třetí sraz Carcassonne fóra.
 
Úpravy
Vloženo: 15.10.2019, 12:04, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.8.2022, 0:37 uživatelem Chmura Důvod úpravy: úprava titulního obrázku
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 8 Hlas(ů) - 4.88 Průměr
Celkem hodnoceno : 8×
Celkem zobrazeno : 488×
Odkaz na diskuzi k této akci
Zobrazit diskuzi k této akci
Plakát akce (pozvánka)
05. Sraz Carcassonne fóra CZ-plakatakce
Mapa konání akce
05. Sraz Carcassonne fóra CZ_mapakonani
Obrázky a fotky
05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot 05. Sraz Carcassonne fóra CZ Screenshot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)