CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[ROZŠÍŘENÍ] Trhy v Lipsku
Informace
#1
nahled-obrazek
Vydáno jako součást:
Další možná kombinace:
Carcassonne: Startovní karta (Nová edice)
Carcassonne: Hrabě z Carcassonne (Nová edice)
Popis
Trhy v Lipsku
Trhy v Lipsku vyšly v roce 2017 jako minirozšíření pro hru Carcassonne 2 (Nová edice). Jedná se o čtyři dvojkarty o rozměru 1 x 2 kartičky, které jsou určeny pro Novou edici hry Carcassonne. Na dvojkartách je umístěn vodoznak rozšíření (dvě písmena "M" umístěná nad sebou).

Celkem jsou ve hře 4 kusy dvojkaret ze kterých se poskládá jedna bonusová karta s městem Lipskem. Na lícových stranách desek je vyobrazeno město Lipsko. Ve kterém jsou čtyři "čtvrti" Kolářská čtvrť, čtvrť Razičů mincí, Knihařská čtvrť a Koželužská čtvrť. Z každé čtvrti vede jedna cesta. Na kartách C2-MLA a C2-MLC jsou ještě v levé horní části karty části samostatného města. Rubové strany desek jsou téměř stejné jako ostatních kartiček jen s tím rozdílem, že motiv s písmenem "C" je zde umístěn dvakrát. Rozšíření (startovní bonusová karta) slouží k rozehrání hry na jejím začátku (startu).
 
Toto rozšíření je koncipované tak, aby k němu šli přiložit všechny varianty karet, které jsou ve hře použity.

Pro zajímavost, zde uvádíme rozměry  a hmotnost dvojkaret: 44,8 x 89,9 x 1,9 mm (všechny karty mají stejné rozměry).
C2-MLA: 5,308 g        C2-MLB: 5,306 g        C2-MLC: 5,320 g        C2-MLD: 5,289 g

Hra s touto bonusovou kartou:
-Z každé čtvrti města Lipska vede cesta, která začíná u jeho brány. Všechny cesty, které jsou k těmto čtyřem cestám připojeny, vám umožňují umístit v Lipsku jednu vaši figurku. Toto pravidlo platí pouze pro cesty, které jsou s městem Lipskem spojeny přes jednu, nebo více křižovatek. Pokud uzavřete cestu, která je výše uvedeným způsobem spojena s Lipskem a máte na ní převahu, můžete si vybrat ze dvou možností:

1. Vyhodnotíte cestu a obdržíte za ni okamžitě body (viz pravidla základní hry).
                                        NEBO
2. Umístíte figurku družiníka do města Lipska (za cestu v tomto případě obdržíte 0 bodů).

Bodování v průběhu hry:
-KOLÁŘSKÁ ČTVRŤ - u každé uzavřené cesty, kde máte převahu družiníků, získáváte 1 bod za každou část (kartu) této cesty.
-ČTVRŤ RAZIČŮ MINCÍ - při každém bodování uzavřeného města, kde máte umístěného rytíře (nemusíte však toto město vlastnit) získáte 3 body za každý erb v tomto městě.
-KNIHAŘSKÁ ČTVRŤ - při každém bodování uzavřeného kláštera (klášter nemusíte vlastnit), může tedy patřit jinému hráči, získáváte 4 body.

POZNÁMKA: Bonusové body těchto tří oblastí jsou pouze za uzavřené (dokončené) cesty, města a kláštery během hry. Při závěrečném bodování (na konci hry) již žádné bonusové body neobdržíte.

Bodování na konci hry:
-KOŽELUŽSKÁ ČTVRŤ - během započítávání luk na konci hry, kde máte převahu sedláků, obdržíte, kromě klasických bodů za louky, 2 body za každý kravín, vepřín, oslí chlívek a statek, na vaší louce.

Figurka umístěná v "Lipsku" zde zůstává až do konce hry.
Popis dalších variant zahájení hry
(1) Trhy v Lipsku (Nová edice) + Startovní karta (Nová edice) + Hrabě z Carcassonne (Nová edice)
-Nejdříve sestavte ze dvou desek město Carcassonne a vedle "dvanácté karty města" umístěte Startovní kartu (Nové edice) tak aby krajina plynule navazovala ("malým městem"). Poté následuje přiložení dvojkarty na které je vyobrazena "kůže a čtvrť Koželuhů" (Trhy v Lipsku) pod startovní kartu (Nové edice) (tak aby navazovaly cestou). Po sestavení "města Lipska" hra pokračuje jako obvykle.

(1)Trhy v Lipsku Screenshot
Úpravy
Vloženo: 8.2.2020, 12:31, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 3.6.2023, 1:12 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Upravena edice
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 3 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 3×
Celkem zobrazeno : 156×
Animovaný 3D model
Trhy v Lipsku 3D animovaný model
Další obrázky
Trhy v Lipsku Screenshot Trhy v Lipsku Screenshot Trhy v Lipsku Screenshot Trhy v Lipsku Screenshot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)