CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
KE STAŽENÍ-PRAVIDLA Půlky I+Půlky II (Nová edice)
téma založeno uživatelem Chmura - 1.4.2020, 14:44
#1
Půlky I+Půlky II (Nová edice) CZ

Přidávám český návod pro rozšíření #3689 a #3690. Usměvavý

   -Za překlad děkuji uživateli @šmoula! Palec nahoru

EDIT: Děkuji Mrojovi za připomínky již je vše opraveno!

Přiložené soubory
.pdf   NÁVOD-Půlky I+II (Nová edice) - CZ.pdf (Velikost: 3,37 MB / Nahráno: 10.4.2020, 14:03 / Stažení: 101x)
Chmura Zelený meeple
#2
Skoda, ze navod riesi len problem Klastorov.
Ale toto riesenie - musi byt ukonceny pekna hrana stvorca okolo panacika, hoci bude obsahovat medzery, ktore vsak nemaju vplyv na svorec 3x3 okolo, riesi aj problem Cirkusu, Artistov apodobne.
Zaroven, kedze ide o oficialne vydanie, tak mozno budu aktualizovane ostatne navody pre velke rozsirenia, lebo myslim ze najviac nezodpovedanych otazok ohladom pravidiel je tam.
Odpovědět
#3
Ano to je pravda!

 -Interakci z dalšími rozšířeními řeší například zde:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]



 -Myslím, že při překladu do češtiny by bylo vhodná návod doplnit i o tyto příklady!
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#4
(1.4.2020, 15:36)Chmura Napsal(a): Ano to je pravda!

 -Interakci z dalšími rozšířeními řeší například zde:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]



 -Myslím, že při překladu do češtiny by bylo vhodná návod doplnit i o tyto příklady!

Zaujimavostou je ze v poznamkach pod ciarou podla WikiCarpedie, konkretne 10 (

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

), je ze nie je pekna hrana stvorca okolo klastora. Myslim, ze ak (si to vysvetlujem ja dobre), to nove riesenie, musi byt stvorec lepsie a jednoduchsie na riesenie sporov.
Odpovědět
#5
Ano u kláštera je i rozdílné bodové hodnocení!

-"Původní" pravidla započítávají do bodování kláštera každou kartičku, tzn. i každou poloviční kartičku za bod.
-"Nová edice" započítává paušálně za "místo" kam lze položit kartičku, a již se neřeší zda je zde umístěna trojúhelníková, nebo čtvercová kartička (paušálně lze tedy získat max. 9 bodů).
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#6
(1.4.2020, 18:01)Chmura Napsal(a): Ano u kláštera je i rozdílné bodové hodnocení!

-"Původní" pravidla započítávají do bodování kláštera každou kartičku, tzn. i každou poloviční kartičku za bod.
-"Nová edice" započítává paušálně za "místo" kam lze položit kartičku, a již se neřeší zda je zde umístěna trojúhelníková, nebo čtvercová kartička (paušálně lze tedy získat max. 9 bodů).

No, vidis, toto som si ani nevsimol. Skor som riesil geometriu. To je celkom skoda, kedze v rozsireni je 24 karticiek a teda potencionalnych x dalsich bodov. Minule sme hrali s manzelkou a dostali sme sa cez 400 bodov.
Odpovědět
#7
Do prvního příspěvku vložen český návod! Za jeho překlad velice děkuji uživateli @šmoula ! Potlesk


  -Výhledově ještě počítáme ještě se sestavením dodatku, který bude řešit i další herní situace napříč ostatními rozšířeními. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
[-] 3x   Eldenroot, PetrM, šmoula
Odpovědět
#8
Díky za návod.

1) Šťouravá: V 3. rámečku v sekci Klášter chybí "a" ve slově "počítán".

2) Zvídavá: U kruhu v obilí je skutečně změna oproti originálu? V pravidlech pro BigBox je psáno, že zatímco odebírání je povinné, přidávání je dobrovolné.
[Obrázek: green-meeple.png] 
[-] 1x   Eldenroot
Odpovědět
#9
1) Za bod 1 děkujeme! Již je v prvním příspěvku nahrán opravený soubor.

2) Ano jedná se opravdu o změnu oproti stávajícím pravidlům! Na kartičkách původního rozšíření NENÍ vyobrazen symbol kruhu!

 -Symbol s trojúhelníkové kartičky je "ŽOLÍKEM", který umožňuje výběr akce! To znamená na koho se bude daná akce vztahovat. Zbytek již probíhá dle obvyklých pravidel pro toto rozšíření! Mrknutí



Ale každopádně děkuji moc za postřehy!
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#10
(10.4.2020, 12:43)Mroj Napsal(a): 2) Zvídavá: U kruhu v obilí je skutečně změna oproti originálu? V pravidlech pro BigBox je psáno, že zatímco odebírání je povinné, přidávání je dobrovolné.

Děkuji za připomínku, nedalo mě to a vše sem pečlivě znovu přečetl a porovnal s pravidly v Big Boxu.  Musím ti dát zapravdu!

-V návodu jsem vše opravil a znovu nahrál do prvního příspěvku. Doufám, že je již vše v pořádku. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
[-] 3x   Eldenroot, Mroj, šmoula
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.