Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x
![]() Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
14.12.2014, 23:32
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.12.2014, 23:36 uživatelem Eldenroot.)
Sháním něco jako Abbota z Carcassonne v2.0. Důvod? Toto minirozšíření, které dávají do nového redesignového Carcassonnu obsahuje pouze speciální pravidla + 5 figurek tzv. abbotů (opat) po jednom kusu v každé barvě. Takže mě napadlo - buď koupit nějakou figurku pro Carcassonne, která je odlišná od těch které už máme (občas se na ebay objeví různé modifikace meeplů) nebo sehnat někde originální náhradní figurky z Carcassonne v2 (bohužel mají je pouze v 5 barvách).
No a třetí možnost - vyrobit na 3D tiskárně (@šmoula) po domluvě pokud by byl ochotnej to nějak zprostředkovat. Jako zahrady se dají využít vinice z rozšíření č. 9. Poté jen stačí aplikovat pravidla ;) Tady pouze anglicky. (@peťul - hlásíš se pro překlad a suprově zpracovaný návod, tak jak to umíš? :)) Citace:Each player receives the abbess in their colour.
jako abbota myslíš toho panáčka mezi skupinkou meeplů a scoreboardemm z -
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.] ? dej náčrt a udělám, nebo napiš ježíškovi ![]() ajo , už to vidím tadyk - [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
15.12.2014, 0:11
Ano, to je přesně on.
Bylo by fajn sehnat obkresleného abbota nebo scan
tisk by neměl být problém
![]() jen potřeba určit velikost - obr. níže je v poměru (ŠxVxH) 1,3 : 2 : 1 ....ale to jen od oka podle manuálu výše. hmm ? cena 1 figurky samozřejmě 2-3 Kč ![]()
15.12.2014, 1:25
super! velikost podle me jak velky meeple
tento je si myslím víc do výšky než klasický meeple, páč má čepku nebo co to je
![]() ![]() Ale výška by asi mohla sedět + hloubky klasika 1cm ![]()
Mé aktuální pochopení pravidel pro opata:
Opat se dá umístit pouze na klášter nebo zahradu. Zahrada se uzavírá stejným způsobem jako klášter. Ten konec ještě přesně nechápu ale snad takto: Opata lze vzít v průběhu hry i z nedokončeného kláštera či zahrady ![]() Nevíte o nějakém seznamu kartiček tohoto Carcassonnu. Zajímalo by mě, na kterých a na kolika kartičkách se ta zahrada nachází. Napsal jsem do mindoku jestli plánují vydat novou edici i u nás :) . EDIT: Kartičky které obsahují zahrady nalezeny.
15.12.2014, 19:48
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15.12.2014, 19:48 uživatelem Eldenroot.)
Je to celkem 9 kartiček se zahradou...vypadá to jako vinice ale jsou tam květiny.
EDIT: přidal jsem foto 9 kartiček s vyobrazením zahrady - zde to jen potvrzuje to, že můžeme s klidem využít vinice z rozšíření č. 9 (Ovce a kopce) @šmoula - je možnost vyrobit ty meeple opatů? Co barvy figurek - koresponduje to trošku s originálem? Ta velikost nehraje až tak roli - klidně mohou být trošku vyšší kvůli čepici, ale asi bych je nechal na stejnou velikost jako je velký meeple. @peťul - ta část pravidel, kde se odebírá opat mi přijde trochu zmatená, musím na to až jak přijedu kouknout podrobněji
15.12.2014, 19:56
barvy jsou stejné jako normální meeply (modra, červená, žlutá, zelená, černá , bílá ( místo šedé)) + fialová a oranžová. Samozřejmě nevím odstíny
![]()
15.12.2014, 20:13
A šedá nejde? ;)
|
|
Pravděpodobně související témata… | |||||
Téma | Autor | Odpovědi | Shlédnuto | Poslední příspěvek | |
Řeka II -alternativní začátek hry | Chmura | 3 | 810 |
27.12.2019, 22:33 Poslední příspěvek: šmoula |
|
Alternativní meeple - učitel | endomame | 3 | 2 252 |
21.2.2015, 11:46 Poslední příspěvek: LukyBil |
Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)