CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO Stavitel v rozestavěném městě

téma založeno uživatelem meht - 6.2.2021, 17:52 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 2 Chmura 2 meht 3 šmoula 2
Jsem tu zase  Zmatený
Pokud mám ve městě stavitele, funguje pouze pro své okolí, myšleno pouze pro v ten moment uzavřitelné město; 
nebo s ním lze kalkulovat i pro budoucí potenciálně kompletní město ?
V příloze příklad, stavitele jsem položil, aby bylo jasné, kde stojí - mohu vzít druhou kartu v jednom tahu, pokud jsem první kartu přiložil na rozestavěnou část vpravo, když je možnost propojit město s levou stranou, na které stavitel leží nebo nikoliv, protože je možné, že v budoucnu přijde karta, která udělá města dvě ?

My to, abychom předešli hádkám, hrajeme na jistotu, čili v mém případě druhou kartu netáhnu ...

Co vy na to ???

Přiložené soubory Miniatury

(6.2.2021, 19:44)Chmura Napsal(a): POZNÁMKA:
-A to platí i v případě, že by se ze by se mohlo po nějakém čase za dvou částí odděleného města stát město jedno!

asi jsem ne úplně dobře formuloval dotaz, nicméně pokud platí toto, tak to je odpověď na můj dotaz, přesně na tohle jsem se ptal ...

pro jistotu sdílím ještě jednu situaci, snad jasnější, kde mohu teoreticky postavit jedno město, ale i dvě ( jak se nakonec i stane ) - hrál jsem tedy 2x, jak jste psali

prostě nám nebylo jasné, jestli lze dvě karty táhnout i v případě, že není jasné, že se nakonec zavře celé JEDNO město, v jehož části ten stavitel stojí

a díky

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět
(7.2.2021, 14:44)šmoula Napsal(a): Takže odpověď, ne pokud dáš ti spodní kartičku s meeplem , tak nezískáš tak navíc, protože jsi nerozšířil město se stavitelem...

tak tohle si protiřečí s poznámkou Chmury

EDIT: Poznámka je již zjednodušena, aby zbytečně nemátla. Mrknutí
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Stavitel a pohyb draka dino1982 8 95 9.12.2021, 20:11
Poslední příspěvek: peťul
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Stavitel - ke konci hry? Petr Blanc 4 1 251 8.1.2021, 11:40
Poslední příspěvek: Petr Blanc
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO stavitel pravidla hungy 3 1 162 7.1.2021, 21:53
Poslední příspěvek: hungy
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO stavitel a rozdvojená cesta fougeres 5 4 057 18.7.2018, 6:29
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)