CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Anketa: Je v pořádku diskutovat i mimo carcassonne a takovýto příspěvek pro vás měl hodnotu?
Nemáte dostatečná oprávnění, abyste mohl(a) hlasovat v této anketě.
Ano, takovéto příspěvky mi nevadí (pokud jsou správně zařazené)
25.00%
1 25.00%
Ne, i přes zařazení mi to nepřipadá na fóru vhodné.
75.00%
3 75.00%
Celkem 4 hlas(ů) 100%
* Hlasoval(a) jste pro tuto možnost. [Zobrazit výsledky]

Avatar
Libertariáni (netýká se carcassone - Volná diskuse)
téma založeno uživatelem Skubin - 24.4.2021, 21:33

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Skubin 2
#1
Když už jsme tu měli digitální měny a někdo naznačil možnost diskuse o volbách, tak bych si tady odplivl jedno nové, zajímavé video.
Jedná se o prosbu dvou anarchokapitalistů ke sbírání podpisů pro založení politické strany, která ovšem nechce ve volbách soutěžit a už vůbec ne získat mandát nebo finanční podporu.
Myslím, že by to pro některé mohlo být trochu podnětné k přemýšlení.

Jinak, osobně anarchokapitalista nejsem. Považuju se za minsrchistu, ale tento přístav dlouhodobě podporuju jelikož si myslím, že má velkou edukační hodnotu pro společnost.

YT.

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

[-] 1x   Eldenroot
#2
No, zoberme si taky priklad, dana strana pojde do volieb a ziska nejake kresla. Oni sa ich vsak vzdaju. Co nastane? Parlament bude mat menej clenov, a tak bude mat sucastna politicka garnitura, ktora sa vo volbach dostane do parlamentu jendoduchsiu cestu si zotrvat vo svojich poziciach, pretoze protestne hlasy uplne prapadnu.
Ak je ale uloha prebrat hlasy istej protiimigracnej strany, ktoru ludia volia ako protest, tak v tom pripade moze tato strana zavazit v prospech demokracie.

Ale na prirovnanie situacie z Velkej Brtinanie.
V Severnom Irsku su zastupene dve hlavne strany, jedna Unionisti a druha za nezavislost. Vsetci zvoleni poslanci za nezavislost sa nezucastnuju zasadania parlamentu v Londyne, pretoze neuznavaju nadvladu Anglicka nad Severnym Irskom. Vysledok? Vdaka tomu vedela Tereza presadit probrexitove zakony.
V konecnom dosledku ale tito poslanci mozno dosiahli svoje, pretoze takto sa este viac oddialili od ostovnej Brtitanie, nakolko s Irskom (nezavislym statom) maju istu formu colnej unie, co zvysok Velke Brtitanie nema.
Ale to uz je dalsia offtopic tema Mrknutí
Odpovědět
#3
Oni budou kandidovat pouze v 1 volebním obvodu a to v Praze. Museli by tam získat alespoň 250tis hlasů aby získali potřebných 5 procent. Pro srovnání Ano tam naposledy získalo 120tis.
Pro získání státní podpory by potřebovali víc jak 60tis hlasů což je dvojnásobek než tam uhrálo SPD.

Vzhledem k tomu je zbytečné fantazírovat, že by takový projekt měl 2x větší úspěch než ANO v minulých volbách a získalo mandát.

A také si nemyslím, že by lidé volili SPD (pokud byla myšlena tahle protiimigrační strana) jako protest něčemu. Spíš si myslím, že je to kvůli tomu, že souzní s programem.

A sebrat jim hlasy cílem určitě není, vzhledem k heslu nechceme hlasy a nechceme křeslo! Chceme jen reklamu pro naši myšlenku.
Tenhle projekt určitě podpoří spousta těch jejichž hlas by propadl což se projevilo v komentářích, ale s jasným vědomím toho, že je to jen symbolické gesto.
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)