CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO bonusové tahy

téma založeno uživatelem LunarHexagon - 5.9.2021, 2:40 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 3 Chmura 1 LunarHexagon 2 peťul 2 šmoula 1
No to sú presne scenáre pre ktoré nechce HiG (vydavateľ Carcassonne) špecifikovať doplnkové pravidlá pre každé mini rozšírenie s interakcia mi s ďalšími rozsireniami a mini rozsireniami. Pretože tých scenárov moze nastať veľa.

Ale práve som si uvedomil, že takáto interakcia je dokonca oficiálna!

Scenár: staviteľ a dopis s mini ťahom by ale v pravidlách mal byť popísaný nakoľko ide o súčasť BigBox 2017.

Čo sa týka mini rozšírenia jubilejnej edície, asi by som vychádzal z precedensu predchádzajúceho príkladu.

PS. Nemám BigBox a som na mobile takže nemám ani pravidlá k BB 2017 pri sebe v PDF

Odoslané z SM-A202F pomocou Tapatalku
[-] 2x   Chmura, peťul
Odpovědět
Oki, pozeral som pravidla Carcassonne: Big Box 6 a tie exaktne tuto situaciu nepopisuju ale hovoria:
Citace:7. Kartička navíc: Hráč si vezme další kartičku krajiny. Tu může přiložit do krajiny a podle běžných pravidel na ni umístit figurku.

Citace:Rozšíření Kupci a stavitelé: Dvojitý tah pomocí stavitele: Dopis můžete získat v kterémkoli ze dvou tahů, nebo i v obou z nich.

Citace:V průběhu jednoho svého tahu smí hráč získat pouze jeden dopis. Výjimkou je situace, kdy získá body pomocí dopisu. V tu chvíli může získat další dopis a za body z něj další atd.

Cize vysledok?

Pravidla exaktne nepopisuju danu situaciu (ako som pisal), ale popisuju mechanizmus, podla ktoreho:
1. Ak rozsiris uzemie Stavitel , tak ziskavas druhy tah.
2. V tomto kole:
i) mozes ziskat spravu s Novym tahom, tak ho ziskavas a mozes ho uskutocnit - podla mna hned teraz
ii) nemusis ju ziskat
3. V nasledujucom kole ak opat ziskas spravu
i) mozes ziskat spravy s Novym tahom - teoreticky opat, nakolko tych sprav je 8, cize pri urcitej konstelacii to je mozne :D
ii) nemusis ju ziskat
Toto sa moze opakovat donekonecna podla pravidiel, nakolko ak pomocou dopisu ziskas body, na zaklade ktorych mozes ziskat dalsi dopis.

Jedine plati pravidlo Carcassonne: Kupci a stavitelé (Nová edice) , ze ak rozsiris uzemie so Stavitel  vramci dvojiteho tahu, tak neziskavas "treti tah".

Ale, ak si rozsiril uzemie vramci dopisu 7, tak toto ziskavas, nakolko nejde o dvojity tah skrze Stavitel .

Cize je dolezite asi povedat, v akom poradi sa ktore spravy konaju.

Oki toto asi posleme do HiG?

Oki, uz sa pracuje na polozeni otazky na Discorde HiG

Tak jeden vyklad pravidiel od HiG Existuje, ale je z roku 2013:
Citace:If a tile is added to a feature with a builder and triggers the drawing of Message Kupci a stavitelé, The Message extra tile comes before the builder extra turn. If the extra tile from the Message is put on the builder's feature, this will create another builder extra turn. Thus, the events would be: initial turn => Message Kupci a stavitelé turn => Message Kupci a stavitelé builder turn => original tile's builder turn. (11/2013)
Inymi slovami ano ziskavas tah, dokonca v jednom tahu mozes urobit 4 tahy (teoreticky teda viac, ak ti pridu dvodne dopisy)

Este jedna vec, tohto roku myslim HiG dalo vyklad pravidiel k Carcassonne: Mosty a hrady (Nová edice) - Bazarom a Stavitel.
(fakt by sa zisla databaza Uzemi a objektov v Carcassonne!)

1. Ak rozsiris uzemie so Stavitel , tak ziskavas dalsi tah.
2. Ak je na karticke ale Bazar, tak na konci prveho tahu, ide aukcia. Ak pocas tejto akcie rozsiris uzemie, tak hned mozes urobit druhy tah.
3. Ak sa dokonci bazar, tak mozes urobit tah ziskany v 1.
[-] 1x   peťul
Odpovědět
(5.9.2021, 10:55)peťul Napsal(a): Rozhodně pokud hráč vyvolá akci při které si může vzít další kartičku a sejde mu v jeho tahu akce z více rozšíření může si za každou vzít kartičku. Otázka je následné pořadí umísťování.
No take jednoznačné to nie je. Nakoľko napr. Ak mas rozsiris 2x územie so staviteľom tak neziskavas tretí ťah. A o to ide. Či napr. Pri správe s novým ťahom sa rozšírenie ráta k úvodnemi ťahu alebo k tomu, ktorý si získal cez správu.

Odoslané z SM-A202F pomocou Tapatalku
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)