CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[ZÁKLADNÍ HRA] Duchové Carcassonne
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál:
vodoznak
Vyšlo také jako součást:
---
Přehled novinek a přídavků:
- První kooperativní varianta světoznámé hry Carcassonne.
- Zároveň může posloužit jako další rozšíření vaší oblíbené hry.
- Nabízí šest úrovní hry s narůstající úrovní obtížnosti.
- Nad krajinou v okolí Carcassonne se zvedá mlha a z ní vystupují neklidní duchové. Dokážete je uchlácholit?
- Dalšími novými prvky v krajině jsou strašidelné zámky a hřbitovy.
- Pro všechny nové prvky platí různá pravidla, pokud je využijete v kooperativní hře nebo ve hře klasické.
Popis
Duchové Carcassonne
-Mlhy zlé se valí na krajinu a jako těžká duchna dusí celé okolí Carcassonne. I nejsrdnatějším rytířům běhá mráz po zádech a strachem cinká brnění, když slyší slova legendy: „Mlha probudí mrtvé a ti vstanou z hrobů. Přijdou, aby zjednali spravedlnost!“
 
Duchové Carcassonne je jednak samostatná hra s kooperativními prvky, ale také jde hrát jako samostatné 11. rozšíření, které se jmenuje

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

.
 
V kooperativním režimu spojíte své síly a společně usmíříte duchy. Abyste se všichni zachránili, musíte omezit šíření mlhy a duchů, zadržet strašidelnou zemi na hřbitovech a využít strašidelné zámky ve svůj prospěch. Hraje se podle známých pravidel Carcassonne, pokud jde o pokládání dlaždic a sbírání bodů. Poprvé ale musí všichni spolupracovat, aby se objevilo co nejméně duchů a každý "přežil tři dny". Pokud se objevilo příliš mnoho duchů, nebo uplynuly tři dny, než bylo nasbíráno dostatek bodů, hru společně prohrajete. Hra má celkem 6. úrovní obtížnosti a tak vás staví stále před větší výzvy.
 
Představení této hry a zároveň první možnost zakoupení bylo 10. - 11. 9. 2022 na akci Carcassonne v Carcassonne. Hra byla k dispozici v Anglickém, Francouzském a Německém jazyce. Na této akci byl přítomen i autor hry Klaus-Jürgen Wrede, takže zde byla i šance získat hru s věnováním a jeho podpisem!

Hra byla uvedena na trh 6. 10. 2022 na veletrhu Spiel 2022 v Essenu. Od 14. října 2022 je již k zakoupení v internetovém obchodě Cundco.de.

MINDOK oznámil vydání české verze 4. listopadu 2022, ale stihnul to dříve. A to již 1. listopadu 2022 a to pěkně tematicky na "Dušičky"!
 
Zajímavostí je, že vydavatel zapomněl na jednu z kartiček vytisknou vodoznak! Jedná se o kartičku ID: NUC17. Chyba je napříč vydavatelstvími (ověřeno u HIG a MINDOKU). O této chybě vydavatel ví a bude v dalším dotisku hry opravena.
Úpravy
Vloženo: 7.9.2022, 16:32, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.11.2023, 20:13 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Doplněn text.
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 3 Hlas(ů) - 4.67 Průměr
Celkem hodnoceno : 3×
Celkem zobrazeno : 230×
Další obrázky
Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot Duchové Carcassonne Screenshot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)