CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[TURNAJ] Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník
Informace
#1
nahled-obrazek
Pravidla a systém turnaje:
Turnaj se hrál na šest kol (podle tzv "Švýcarského systému").

První tři kola po třech hráčích u stolu dle klasických pravidel, s těmito úpravami pravidel:
Hráč drží v ruce 3 kartičky místo jedné a může zahrát kteroukoli z nich. Třetí kartičku si dobírá ihned po svém odehraném tahu.
Hráč si může dobrat kartičku buď náhodnou nebo ze tří, které jsou otočeny lícem nahoru. Pokud si dobere kartičku z otevřených, ihned doplní další otevřenou kartu na stůl.

Bodování umístění: 2 body za 1. místo, 1 bod za druhé, 0 bodů za třetí. Po třetím kole postoupí dále dvě třetiny hráčů s nejlepšími výsledky. Pokud někdo z těchto hráčů nebude mít zájem pokračovat, nahradí ho další v pořadí. Body z první části turnaje se přenášejí do druhé části.

Ve druhé části turnaje se další tři kola odehrají po dvou u stolu s šachovými hodinami a s těmito úpravami pravidel:

Hráč drží v ruce 3 kartičky místo jedné a může zahrát kteroukoli z nich. Třetí kartičku si dobírá ihned po svém odehraném tahu.
Hráč si může dobrat kartičku buď náhodnou nebo ze tří, které jsou otočeny lícem nahoru. Pokud si dobere kartičku z otevřených, ihned doplní další otevřenou kartu na stůl.
Kromě tří karet v ruce má hráč ještě k dispozici dva kláštery obklopené loukou a jeden klášter s cestou. Ty může použít kdykoliv jako klasickou kartičku. Kláštery se nezapočítávají do počtu tří kartiček v ruce. Po odehrání kartičky kláštera se tudíž nedobírá nová kartička.
Když dojde dobírací hromada kartiček (a zbudou jen tři otočené lícem nahoru) začíná závěrečná fáze hry, při které se tři lícem otočené kartičky nedoplňují (není z čeho) a při které platí následující pravidlo: Hráč který je na tahu a má více klášterů než soupeř, musí zahrát některý z klášterů.
Hrálo se s časovým limitem (25 minut na hráče - šachové hodiny).

Za vítězství byly uděleny 2 body, za porážku 0 bodů.
Turnaj - výsledky:
9. místo Žabža
14. místo Radovan
20. místo Chmura
27. místo šmoula
Popis
Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník
Tentokrát jsem u vchodu při zápisu do prezenční listiny potkal s Radovanem a po té na posluchárně ještě se Žabžou. Šmoula dorazil asi o 15 minut později. Já se šmoulou jsme samozřejmě měli na sobě naše nová savovaná Carcassonne trička z posledního srazu. A v posluchárně jsme již všichni nedočkavě čekali na začátek turnaje. Ale to už nastal pomalu čas pomalu zahájit vlastní turnaj...

Okolo 9:35 vše začalo...
-Po prezentaci a rozmístění jednotlivých her vše začalo. Hráči byli rozlosováni po 3 u stolu. Hrálo se se třemi kartami v ruce a třemi dalšími odkrytými kartami na stole. Prostě kvalifikační turnaj vypuknul naplno!

-Po odehrání kvalifikačního turnaje jsme prostor, kdy pořadatel sčítal jednotlivé body hráčů jsme vyplnili čas čekání návštěvou Oslavy 15. let MINDOKU. K mání byl chutný dort, zdobený jak jinak než figurkami ze hry Carcassonne, který si šmoula s Radovanem s chutí dali.

-Po třech kolech turnaje byla vyřazena třetina hráčů s nejnižším počtem získaných bodů a po přečtení seznamu se každý mohl rozhodnout zda bude hrát dál nebo ne. V případě, že ne tak byl počet hráčů doplněn dalšími hráči v pořadí.

-Finále se hrálo také na tři kola, ale hráli vždy jen dva hráči u stolu a to ještě na čas. Každý z hráčů obdržel ještě po 3 klášterech, které mohl kdykoli (před dobráním zásoby kartiček) zahrát. Po odehrání všech kol byli získané body sečteny a následovalo pozvání všech přítomných na slavnostní vyhlášení výsledků. Končilo se zhruba okolo 17 hodiny a to slavnostním vyhlášením vítězů.

1. místo Martin Mojžíš
2. místo Martin Čeliňák
3. místo Jakub Hertl

Všem, kdo se turnaje účastnili bych rád poděkoval za perfektní hru v duchu fair-play a samozřejmě také i za propagaci našeho fóra! Myslím, že to byla velice vydařená akce, kterou mohu ostatním jen doporučit.
Úpravy
Vloženo: 23.10.2022, 15:39, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.10.2022, 21:22 uživatelem Skubin Důvod úpravy: interpunkční freestyle
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 4 Hlas(ů) - 4.75 Průměr
Celkem hodnoceno : 4×
Celkem zobrazeno : 38×
Odkaz na diskuzi k této akci
Zobrazit diskuzi k této akci
Plakát akce (pozvánka)
Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník-plakatakce
Mapa konání akce
Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník_mapakonani
Obrázky a fotky
Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot Mistrovství ČR v Carcassonne -17. ročník Screenshot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)