CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
Figurka KONÍKA - pravidla
téma založeno uživatelem daniel.bartosek.85 - 15.1.2024, 18:26

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Chmura 1 daniel.bartosek.85 2 hepyno 1 šmoula 1
#1
Figurka KONÍKA - pravidla

Koník má podobné pravidla jako Fantom. Umožňuje nasadit během jednoho tahu víc figurek. Na koníka posadíš figurku normálního meepla (vleze se tam i dvojítý, starosta apod.). Logicky tam nedáš vůz ani prasátko Usměvavý

Každý hráč mívá jednoho koníka, ale jde to i s více koníky v zásobě. Koníka během hry používáš opakovaně, jakmile skóruješ, vrátíš ho zpět do zásoby a poté jej v dalším kolem zas můžes použít.

3D tisk samozřejmě šmoula, barva filamentu zlatá.

DOPORUČUJU
#2
(15.1.2024, 19:47)Bumsakalaka Napsal(a): @daniel.bartosek.85 Ok. Este k tomu konikovi. Fantom sa dava na ine uzemie ako sa polozila klasicka figurka. Ak tam ale davas aj svojho panacika, tak aky ma potom ten konik vyznam napr. na mesto konika s panacikom?

Koníka umisťijeme na jiné území na téže kartičce (nejdřív umístíš panáčka třeba na město a hned umístíš i koníka s panáčkem třeba na cestu).

NEumisťujeme koníka a panáčka na jedno území, aby měli sílu 2. Nenapadlo mě to, neměli jsme tu potřebu, ale je to na zvážení. Asi by to v zásadě nemusel být problém, smysl to dává... Jezdec je prostě rychlejší, silnější a může se "vetřít". Toto může být zajímavá varianta, kdy máš víc koníků a používáš je jako jízdu. V agresivnějším stylu hry určitě užitečný nástroj na obsazovaní měst!

Kdysi kdesi tu na foru byl model koníka, ale nebyly k němu pravidla. Kdyby někdo měl zájem, může je doladit a vytvořit.

ODKAZ na figurku KONÍKA v 3D tisku:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#3
na již obsazené území bych to rozhodně nedával - to jde proti principům Carcassonne...Klidně ať má figurka s koníkem hodnotu o 1 vyšší, ale musí se tam potom "vetřít" - ať je to zasloužené.
Jinak je to fajn, že je to jako fantom, ale můžeš tam dát klidně i stavitele, popř. jiné figurky - to se mi líbí Usměvavý
Odpovědět
#4
(16.1.2024, 7:53)daniel.bartosek.85 Napsal(a): Kdysi kdesi tu na foru byl model koníka, ale nebyly k němu pravidla. Kdyby někdo měl zájem, může je doladit a vytvořit.

Proč ne, směle do toho budeme za pravidla pro KONÍKA rádi! Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#5
Mne sa ten napad s konikom paci.

@šmoula myslim ze doslo k nedorozumeniu, konik sa umiestnuje vzdy na ine uzemenie, ale na neobsadene vsak @daniel.bartosek.85 ?

Tym ze mas len jedneho, a musi na neho dat svojho panacika nejaku vyhodu by to malo mat.

Ale trocha by som mozno zmenil pravidla. Mne by sa mozno pacilo, ak by mal o jednu hodnotu vyssiu - teda konik + druzinik = 2, konik + velky druzinik = 3, konik + starosta = pocet stitov + 1.

Cize napr. starosta na konikovi by mal hodnotu jedna v meste bez stitu. To je nieco!

Ale v tom pripade ho davat ako fantoma by uz bolo velmi silne!

Vyuzil by som ale nieco s tym, ze to je konik. V C1 moze ist na ine uzemie prepojene z prave ukoncenym uzemim - povoz z mesta na cestu alebo spat, z cesty do klastora alebo spat. 
Ja by som pridal tuto funkcionalitu - kedze je to kon.

Alebo ak vo svojom tahu neurobis tah s figurkou (polozenie figurky, presun vily, atd), tak mozes sa pohnut s konikom z uzemia kde je, na prepojene uzemie, ak je neobsadene, bez ohladu na to, ci aktualne uzemie je alebo nie je ukoncene.

Kedze kon sa moze hybat, kedze je zviera, tak nech sa hybe.

Dalsie idei?
[-] 1x   Mati
Odpovědět
#6
Tie pravidlá sa riešili tu, nie?

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)