CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Spiel Essen 24 (Mezinárodní veletrh deskových her)

téma založeno uživatelem Silveralius - 19.10.2024, 16:01 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Silveralius 1
Zdravím,
tento rok jsem se vydal na asi největší deskoherní akci nebo chcete li na deskoherní veletrh a to do dalekého Essenu.
Cestu jsem pro tento rok zvolil autobusem. Kdy jsem jeden den jel přes noc do Essenu a poté jsem jel večer zase nočním autobusem zpátky.
Odjížděl jsem ve Čtvrtek v 03.10.2024 v 20:40 z ÚAN Florenc. A do Essenu jsem dorazil v Pátek s hodinovým zpožděním v 07:30. Zpoždění bylo způsobeno převážně kontrolou autobusu, jeho cestujících a zavazadel na hranicích s Německem. Zpoždění mi příliš nevadilo zašel jsem si na snídani a hlavně kafe do Starbucksu na relativně obyčejném nádraží u kterého autobus zastavil. Po snídani jsem se vydal pěšky k výstavišti, které otevíralo v 10:00.
Cesta byla příjemná a zabrala mi něco kolem půl hodiny až hodiny. Po kontrole vstupenky jsem chvíli čekal v vstupní hale spolu s davem lidí než celou akci otevřeli a poté jsem již začal ze seznamu odškrtávat jednotlivé položky stánků které jsem chtěl navštívit.
Tento rok byl veletrh vyprodaný a podle toho to taky vypadalo. Ve všech halách byly davy lidí a byl i problém si někde sednout. A tak člověk poté začne objevovat i skrytá zákoutí veletrhu, kdy je možné vyjít do místa co bylo pravděpodobně venkovní skladiště a plocha pro zásobování a lidé si tam na sluníčko natahali palety z hromady u plotu.

Na veletrhu tento rok bylo i zastoupení firem z české republiky. Od těch více známých jako Albi, CGE nebo Tlama Games až po ty nové nebo méně známe jako Pink Troubadour, Delicious Games nebo Bonjour Games, kteří představovali své nové autorské hry. Vše samozřejmě v angličtině.
Sortiment veletrhu byl velice rozmanitý. Časopisy, oblečení, dekorace, deskové hry, doplňky k hrám jako kovové mince, dřevěné komponenty nebo neoprenové podložky, promo karty, barvy na barevní figurek a i samotné figurky nebo třeba i deskoherní stoly. Své stánky měli i výrobci her u kterých bylo možné si prohlédnout nějaké vzorky her, které vyrábějí.
Všechny haly jsem si prošel několikrát a nevynechal jsem ani návštěvu dvou stánků Hans im Glück Verlags-GmbH, kde jsem si zakoupil nějaké ty novinky které dám do dalšího příspěvku.
Novinkou do Carcassone byly Divy lidstva II a některá mini rozšíření předělaná do 3.0 Grafiky. A samozřejmě byla k dostání i Spiel 24 kartička.

Veletrh se zavíral v 19:00 a mne tak po náročném dni plném chození čekala ještě cesta na nádraží. Cestou jsme se stavil v místním obchodě a koupil si nějaké pečivo a pití na cestu a pak jsem již čekal do 23:00 na odjezd autobusu směr Praha. Autobus naštěstí přijel včas a mne tak čekala další noční cesta. Do Prahy jsme přijeli s malým předstihem před předpokládaným příjezdem v 08:40. Hraniční kontrola se tentokrát nekonala.

Celkově byl veletrh náročný, ale byla to super dovolená a cesta autobusem mi nakonec i celkem vyhovovala i přestože jsem se příliš nevyspal. Na veletrhu i mimo něj jsem potkal i nějaké krajany z české a slovenské republiky s kterými jsem prohodil pár slov. Pokud to bude možné příští rok bych jel znovu, ale chtělo by to více lidí. A třeba na oběd pak vyrazit někam do města si na nějakou dobu sednout.

V druhém spojeném příspěvku ještě tedy vkládám slíbené fotky věcí, které jsem si pořídil. Dnes se na mne usmálo počasí takže jsem mohl za celkem dobrého světla vám je vyfotit.

Přiložené soubory Miniatury

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Soft/app pro zapis bodu z odehranych her GinBook 5 1 991 21.5.2017, 20:27
Poslední příspěvek: GinBook
  Mezinárodní okénko Asusik 0 943 18.4.2016, 7:50
Poslední příspěvek: Asusik
  28. května - Světový den her peťul 2 1 662 30.5.2015, 15:19
Poslední příspěvek: LukyBil

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 5 host(ů)