No prečítal som si pravidlá..
Niektoré pravidlá boli jasné ihneď.
Niektoré pravidlá má dosť prekvapili hlavne figurka riaditeľa má veľa obmedzení. To bude chcieť spraviť tabuľku čo riaditeľ môže a čo nie.
Pastier sa tiež ráta pri cirkusovom predstavení. Čo predtým nebolo.
Zaujímavá je aj kombinácia akrobatou a víly.
Myslím si že to celkom dobre spísali..
No bude sa čo učiť pri jednotlivých hrách.. ale bude to zábava ako vždy.
Nenašiel som ale odpovede na tieto veci:
1. chýba vysvetlenie: a to, či sa na konci hry pri záverečnom spočítani počítajú hradné dámy.
Ako odpoveď by som dal že NIE.
Vysvetlenie: Hradné dáma sa môže vyhodnotiť len vtedy ak ju stahuje v 2 kroku. keď sa môže umiestňovať figurka. Je to ten istý princíp ako stahovanie opata.
Čiže v záverečnom hodnotení sa hradná dáma nebude počítať lebo už sťahovanie nie je možné, kedže v záverečnom hodnotený žiadne fázy už niesu - hra skončila.
2. nenašiel som spojenie medzi hostincom a mostom ktorý je po novom za 3 body ak je cesta uzavretá
každá kartičky cesty x 2 body. No koľko dostanem za most?
-4 body (2+2) bez hostinca je to 1 bod za ako keby klasickú cestu + 2 body za most = čo je dokopy 3
alebo
-6 bodov za most(3+3)
Niektoré pravidlá boli jasné ihneď.
Niektoré pravidlá má dosť prekvapili hlavne figurka riaditeľa má veľa obmedzení. To bude chcieť spraviť tabuľku čo riaditeľ môže a čo nie.
Pastier sa tiež ráta pri cirkusovom predstavení. Čo predtým nebolo.
Zaujímavá je aj kombinácia akrobatou a víly.
Myslím si že to celkom dobre spísali..
No bude sa čo učiť pri jednotlivých hrách.. ale bude to zábava ako vždy.
Nenašiel som ale odpovede na tieto veci:
1. chýba vysvetlenie: a to, či sa na konci hry pri záverečnom spočítani počítajú hradné dámy.
Ako odpoveď by som dal že NIE.
Vysvetlenie: Hradné dáma sa môže vyhodnotiť len vtedy ak ju stahuje v 2 kroku. keď sa môže umiestňovať figurka. Je to ten istý princíp ako stahovanie opata.
Čiže v záverečnom hodnotení sa hradná dáma nebude počítať lebo už sťahovanie nie je možné, kedže v záverečnom hodnotený žiadne fázy už niesu - hra skončila.
2. nenašiel som spojenie medzi hostincom a mostom ktorý je po novom za 3 body ak je cesta uzavretá
každá kartičky cesty x 2 body. No koľko dostanem za most?
-4 body (2+2) bez hostinca je to 1 bod za ako keby klasickú cestu + 2 body za most = čo je dokopy 3
alebo
-6 bodov za most(3+3)

![[-]](https://www.carcassonneforum.cz/images/collapse.png)