3 165 Příspěvky:
Poděkování obdrženo:3 348
MeeplePointy:
2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
MeeplePointy (MP): 16,24 MP
Na internetu se objevil nový fenomén - desková hra s názvem Cacao. Princip přikládání kartiček stejně jako u Carcassonne. Nevěnoval jsem ji ze začátku pozornost, ale po dnešku, když jsem zjistil, že vychází 1. velké rozšíření + další 4 menší minirozšíření, tak jsem zpozorněl.
Děsně se mi líbí modulární rozšíření, kde se před každou hrou může zvolit určitý modul s daným prvkem do hry. První rozšíření nabízí tyto moduly rovnou 4. Tento systém se mi líbil již u hry Alhambra.
Nemáte někdo tuto hru doma? Popřípadě nějaké recenze? Začal jsem o ní uvažovat :)
3 165 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
Tak pánové, přítelkyně mi chtěla udělat radost, a tak mi na svátek koupil hru Cacao... trošku jsem byl skeptický, ale po jedné hře si mě získala. Suprová hra se spoustou zábavy a to vše pod 45 (30) minut. Poslední večery jsme nedělali nic jiného než hráli a hráli stále dokola. Ikdyž jsem ji odsoudil, teď to beru zpět a doporučím všem.
P.S. První rozšíření by mělo v ČR vyjít do konce prázdnin, určitě přiobjednám.
Skvělá alternativa ke Carcassonne - i meeplové jsou stejní ;)
3 165 Příspěvky:
MeeplePointy:
2/2014 Registrace:
South Moravian (Czechia)
Gratuluji! Já jsem tomu moc prvně nedával, ale hrajeme to dost často.
Mám k ní ještě minirozšíření Zlatý chrám s tržištěm a Vulkány. Bohužel toto neřeší moc problém krátké hry, kartičky se nahradí za kus za kus s těmi, které jsou již u hry. Osobně Vulkány hodnotím velmi pozitivně, dá se tím i dost škodit a nebo naopak získat. Chtělo by to pár kartiček s osadami :(