CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Z důvodu aktuální situace a platných vládních nařízeních kvůli onemocnění SARS-CoV-2 (ala COVID-19) je bohužel 7. oficiální Carcassonne fórum sraz, který měl probíhat ve dnech od 30.10. do 1.11.2020 v Olomouci ZRUŠEN. Přejeme všem pevné zdraví a u náhradního termínu na viděnou! x


Avatar
RÉBUSY Rébus č. 8 - Opatství a starosta
téma založeno uživatelem peťul - 26.4.2016, 15:18
#1
Rébus s rozšířením Opatství a starosta.

Kolik bodů získá červený a kolik modrý hráč?

Nápovědy:
• Město ze dvou kartiček = 2 body.


Příště se podíváme na 8. rozšíření Mosty a hrady.


Odpovědi pište pouze do SPOILERu - v editoru se nachází pod červeným vykřičníkem:
PHP kód:
[spoiler]VAŠE ODPOVĚĎ[/spoiler

Přiložené soubory Miniatury
   
#2

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Je zajímavé, že v pravidlech k nové edici se již o dvou bodech za malé město (ze dvou kartiček) nehovoří.
Nebo jsem špatně koukal Stydlín
[-] 1x peťul
Odpovědět
#3
(27.4.2016, 11:34)Asusik Je zajímavé, že v pravidlech k nové edici se již o dvou bodech za malé město (ze dvou kartiček) nehovoří.
Nebo jsem špatně koukal Stydlín

V těchto pravidlech už se plně počítá, že město bude za 4 body. Mně se za takovéto město víc líbí 2, ale ty 4 body už jsou delší dobu oficiální. Pokud chcete, můžu v příštích rébusech počítat města ze dvou kartiček už za 4 body. Mrknutí
[-] 2x Asusik, Chmura
Odpovědět
#4
Hrajeme za body 2, protože to město je prostě malé a nedá to žádnou práci sestavit. Aspoň tímto donutíme ve hře stavět větší města a herní plán vypadá pěkně
[-] 2x Chmura, peťul
[Obrázek: vBn7y21.png]
Odpovědět
#5
(27.4.2016, 18:42)Eldenroot Hrajeme za body 2, protože to město je prostě malé a nedá to žádnou práci sestavit. Aspoň tímto donutíme ve hře stavět větší města a herní plán vypadá pěkně

Jako motivace ke stavbě větších měst je to rozumné.
​​​I když dva body nejsou tak velký rozdíl a volná figurka má někdy větší cenu.
Vždy ​​​​​záleží na konkrétní situaci. Naštvaný
Odpovědět
#6
Pokud hraješ jen s 2-3 ks velkých rozšíření, tak možná ano... ale věř tomu, že jakmile jich máš 9 velkých a 20 malých, tak je to už mazec a každý bod vítezí :)
[-] 1x Asusik
[Obrázek: vBn7y21.png]
Odpovědět
#7
(27.4.2016, 22:07)Eldenroot
Pokud hraješ jen s 2-3 ks velkých rozšíření, tak možná ano... ale věř tomu, že jakmile jich máš 9 velkých a 20 malých, tak je to už mazec a každý bod vítezí :)

Nejvíc asi záleží na počtu hráčů. Pokud je jich více jak 5 setkává se hráč vždy při svém tahu s úplně novou krajinou...
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
RÉBUSY Rébus č. 2 - Labyrint Eldenroot 9 7383 16.1.2019, 9:30
Poslední příspěvek: Chmura
  RÉBUSY Rébus č. 9 - Základní hra Nová edice Chmura 6 4298 10.8.2017, 22:25
Poslední příspěvek: Chmura
  RÉBUSY Rébus č. 6 - 1. a 2. velké rozšíření peťul 2 3496 26.4.2016, 15:03
Poslední příspěvek: peťul
  RÉBUSY Rébus č. 3 - Hrady, katedrály a tunel peťul 2 3549 26.4.2016, 14:19
Poslední příspěvek: peťul
  RÉBUSY Rébus č. 7 - Německé katedrály a hrady II Eldenroot 3 3938 19.4.2016, 18:21
Poslední příspěvek: Asusik



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.