CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
Které verze koupit?
téma založeno uživatelem Danny - 1.12.2016, 11:16

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
0Marty0 4 borks 1 Bumsakalaka 7 Chmura 14 Curuj 2 Danny 4 Eldenroot 3 Fanny 3 hepyno 2 kykloop 6 LunarHexagon 1 Maja 4 Mati 4 Miroslav Váša 1 Nosa 2 PetrM 1 peťul 1 šmoula 7
#21
Ahoj, mám krátce základní verzi v nové edici. Budeme kupovat nějaká rozšíření. Líbí se nám ale i 4.rozšíření věž. Když jej koupíme a nebudeme řešit, že je trochu jiny desing, tak kartičky na sebe navazují? Díky
Odpovědět
#22
Kartičky mají všechny stejnou zadní stranu takže je možné verze kombinovat, ze předu vypadají potom vedle sebe takhle:
Ale když si nějaký čas počkáš, určitě Věž někdy v budoucnu vydají i v nové grafice :)

[Obrázek: doublebasegame_2.jpg]
Odpovědět
#23
Ano to mohu potvrdit! V německu už 4. rozšíření Věž pro novou edici vydaly a jde zakoupit v internetovém obchodě cundo.de!

Odkaz ZDE:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]



 Jen pro informaci: pro novou edici hry Carcassonne již bylo vydáno prvních 5 rozšíření (z toho první 3 u nás). Mrknutí

Přiložené soubory Miniatury
   
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#24
Jestli jdou kombinovat obě verze, tak to je super. A jestli je už nová verze Věže v Německu, tak by to nemuselo trvat tak dlouho a bude i u nás  Usměvavý případně  objednáme z Německa. Díky za rady.
Odpovědět
#25
(4.1.2017, 0:12)Nosa Napsal(a): Jestli jdou kombinovat obě verze, tak to je super. A jestli je už nová verze Věže v Německu, tak by to nemuselo trvat tak dlouho a bude i u nás  Usměvavý případně  objednáme z Německa. Díky za rady.

 Obě verze asi díky zadní straně kombinovat jdou Šokován , ale podle mě to vypadá dost příšerně! Smutný Smutný Smutný
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#26
Zdravím všechny na foru. Já se stal fanouškem Carcassonnu teprve nedávno, takže jsem šel do nové grafiky, která se mi i líbí, ale chápu zasloužilé hráče, že s ní mají problém. Taky starou grafiku bych už neměl šanci komplet sehnat. V nové mi chybí podle zdejší velmi pěkné Carcapedie jen Oslava :). Co ale pozoruji, je výrazně méně fanouškovských rozšíření oproti staré grafice, to je škoda.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#27
(25.9.2017, 22:53)PetrM Napsal(a): Zdravím všechny na foru. Já se stal fanouškem Carcassonnu teprve nedávno, takže jsem šel do nové grafiky, která se mi i líbí, ale chápu zasloužilé hráče, že s ní mají problém. Taky starou grafiku bych už neměl šanci komplet sehnat. V nové mi chybí podle zdejší velmi pěkné Carcapedie jen Oslava :). Co ale pozoruji, je výrazně méně fanouškovských rozšíření oproti staré grafice, to je škoda.

Vítám tě u nás na fóru. Nemyslím si, že by nešla ještě sehnat všechna rozšíření ve staré grafice. Já jsem začal svoji sbírku 
dávat dohromady v roce 2015 a dnes (2017) mě schází, k tomu, abych měl vše "jen" 7 kartiček.

Také si pohrávám s myšlenkou opatřit si ještě všechna rozšíření v nové grafice (Carcassonne není nikdy dost! Velký úsměv ).

Moc si vážíme pochvaly naší Carcapedie, kterou jsme dělali právě k vůli tomuto ucelenému přehledu všech vydaných her a jejich rozšíření.

Co se týká amatérských rozšíření musíme si uvědomit, že mezi jednotlivými edicemi je rozdíl 13 let a to je na tvorbě amatérských rozšíření znát. Také zde nemalou roli hraje grafika, čím složitější a detailnější je tím bude mít míň lidí chuť vytvořit nové rozšíření.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#28
Ahoj. Chtěla bych dceři pořídit k Vánocům Carcassone. Poradí mi někdo jestli základní verzi ke které dokoupit libovolné rozšíření nebo jubielní edici 20 let + dokoupit rozšíření a nebo big box 2017.
Odpovědět
#29
(30.11.2021, 23:43)Maja Napsal(a): Ahoj. Chtěla bych dceři pořídit k Vánocům Carcassone. Poradí mi někdo jestli základní verzi ke které dokoupit libovolné rozšíření nebo jubielní edici 20 let + dokoupit rozšíření a nebo big box 2017.

Základnú hru (staršiu) by som nedoporučoval.. 
Výhoda jubiljenej (20 výrošie ) je že tam je to mini rozšírenie a rieka... 
Ale zas Bigbox tam sú hned dve veľké  rozšírenia a plus 7 malých + je tam tiež rieka-  čo trocha radí big box na prvé miesto 
Ja by som to kupil asi v takomto poradí:
1. Big box
2. Jubilejná (20) - (dokupiť v prípade ak by bol záujem o jubilejné rozšírenie) 
3. základná verzia

A big box by pod vianočným stromčekom vyzeral vačšíí čo sa týka veľkosti darčeka :D
[-] 2x   Fanny, Weetek23
Odpovědět
#30
(30.11.2021, 23:43)Maja Napsal(a): Ahoj. Chtěla bych dceři pořídit k Vánocům Carcassone. Poradí mi někdo jestli základní verzi ke které dokoupit libovolné rozšíření nebo jubielní edici 20 let + dokoupit rozšíření a nebo big box 2017.

Ahoj, za mě rozhodně Big box... jednak obsahuje 1 a 2 velké rozšíření - ty jsou pro celou hru bych řekl stěžejní, navíc obsahuje řeku, opata a dalších pěkných 7 mini rozšíření. Ale pozor!!! U nás to začalo před rokem taky big boxem (do té doby u nás Carcassonne nikdo neznal) a dneska mi už jen málo co chybí a kupuju téměř vše co se týká této hry, takže 9 z 10 lidí na tomto fóru říká že je to hra vysoce návyková Velký úsměv

Fanny
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Které neoficiální rozšíření jste si vyrobily? Samhoov 6 1 797 12.7.2021, 18:32
Poslední příspěvek: Fancarpedia
  Co koupit? Tomáš Balbinder 10 1 641 24.7.2020, 13:55
Poslední příspěvek: Skubin



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)