CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Jak hrajete?

téma založeno uživatelem Zuzana Dolínková - 6.10.2014, 21:31 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 8 David Kyzlink 2 Eldenroot 8 gowery 2 Nellyas 2 pripluv 6 Skubin 1 šmoula 2 Uživatel 719 2 ZH6 2 Zuzana Dolínková 6
Zkusím oživit toto dávno zamlklé téma:

S čím hrajeme? Se vším (pravda, nemám toho moc, jedná se o základní sadu, dvě rozšíření, a mini a nanorozčíření).

Startovní pozice? Zatím se daří držet všechny tři, co mám k dispozici — Lipsko, řeka i základní startovní kartička. 

Pravidla znásilněna do jednoho formátu a svázána plastovým hřebenem do bloku (viz fotka v:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

).

Jak už byla nahozena otázka dříve — jak to máte vy ostatní (zejména vy, kdož disponujete řadou rozšíření blížící se k nekonečnu)? Klasickou hru máte stejnou, nebo si vždy tvoříte jiný herní mix? Preferujete radši více rozšíření naráz (já ano), nebo se držíte užší specializace?
Jsem zvědav, jestli se téma podaří po letech opět trochu rozdmýchat  Vystrašený .
Odpovědět
Mě právě baví ta spousta kartiček Velký úsměv, ale je pravda, že občas je fuška pohlídat všechna pravidla všech rozšíření (kor, když protihráč je věkově 7+), varianta vypuštění některých pravidel za použití všech karet je dobrá varianta zejména v době, kdy má žena představu, že by děti měly jít spát Vítěz.
Odpovědět
(11.2.2018, 20:45)Chmura Napsal(a): Stačí to takhle?

To už je pomalu na diagram  Vítěz ...
Odpovědět
Tak my jsme asi žabaři, ale bodovací karty nám nevystačily zatím pouze v jednom případě. Je faktem, že nejčastěji hrajeme dva, na druhou stranu, ve více hráčích se body trochu rozptýlí.

Když nám nevystačily, jeli jsme další kolo "postaru", tedy, že panáček na bodovací desce nestál, ale ležel, další kolo by pak byl na boku a pak už nevím  Usměvavý .
Odpovědět
Když aplikujeme nějaké rozšíření (i my bereme 1 + 2 jako základ, já si k tomu vždy přišoupnu nějaké mini, občas i dost mini), tak i s pravidly. Hra je pak zajímavější a má spád. Na druhou stranu jsme teď po dlouhé době, z důvodu časové tísně, hráli pouze základní hru s opatem (bez řeky) a bylo to také zajímavé (a hlavně dost rychlé). S rozšířeními ale hraji radši...
Odpovědět
To bys potřeboval mé děti. Ti si louky vždy zabookují na začátku a občas je fuška se k nim přifařit, nemluvě o přebití  Vítěz .
Sice si tím zablokují jednoho meepla prakticky na začátku, ale ve finále se jim to vždy vyplatilo.
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  jak inkoust zasychá Kerry42 4 52 24.9.2024, 16:26
Poslední příspěvek: Kerry42
Pochlubte se - S kým hrajete? Chmura 58 15 354 16.7.2024, 6:11
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Rozdíly v designu meeplů, aneb jak šel čas Eldenroot 0 923 22.7.2017, 21:14
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 6 host(ů)