CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[FIGURKA] Starosta
Informace
#1
nahled-obrazek
Barevné varianty (vydáno s hrou):
 
 
 
 
 
 
 
 
Další dostupné barevné varianty (lze dodatečně zakoupit):
 
 
 
 
Vydáno jako součást:
Popis
Starosta
Tato figurka byla poprvé použita ve hře v 5. rozšíření  hry Carcassonne Opatství a starosta, které bylo vydáno v roce 2007.

Celkem je v tomto rozšíření 6 kusů těchto figurek. Jedná se o figurku Starosta. Figurka byla vydána v šesti základních barvách (žlutá, červená, modrá, zelená, černá a šedá). V nové edici hry je šedá barva nahrazena růžovou.

Celkem je v Big boxu (2014) 8 kusů těchto figurek. V Carcassonne: Big Boxu č.5 (2014) byla jako bonus vydána figurka pastýře i v růžové a fialové barvě + šest základních barev (žlutá, červená, modrá, zelená, černá a šedá).

Figurku můžete umístit pouze do města, ve kterém zatím není umístěn žádný rytíř ani starosta – platí pro něj běžná pravidla pro nasazování figurek. Při vyhodnocení města se starosta počítá do převahy ve městě za tolik figurek, kolik je ve městě erbů (běžná figurka se počítá za 1, velká figurka z 1. rozšíření za 2, starosta podle počtu erbů) Pokud jsou ve městě např. 3 erby, počítá se starosta jako 3 figurky. Pokud není ve městě žádný erb, starosta se vůbec nepočítá. Bodovou hodnotu města přítomnost starosty nijak neovlivní. Po vyhodnocení města se starosta vrací zpět do zásoby hráče.


FIGURKA V ROZŠÍŘENÍ SOKOL:

V rozšíření Sokol je figurka pojmenována jako: král.

Celkem jsou v tomto rozšíření 2 kusy této figurky. Figurka je také použita v původním návodu k rozšíření Carcassonne: Hrad-Sokol zde je figurka ve dvou barvách (přírodní dřevo a tmavě hnědá).

Figurka krále může být umístěna místo běžné figurky, ale s tím rozdílem, že dvakrát násobí svému vlastníkovi získané body za právě uzavřenou oblast.
Úpravy
Vloženo: 8.2.2018, 20:38, uživatelem šmoula
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 28.5.2022, 1:52 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Upravena edice
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 4 Hlas(ů) - 4 Průměr
Celkem hodnoceno : 4×
Celkem zobrazeno : 516×
Animovaný 3D model
Starosta 3D animovaný model
3D model .stlStáhnout (starosta.stl; 27,23 KB)
Pro posun, přiblížení nebo oddálení 3D modelu použijte tlačítka myši
Další obrázky
Starosta Screenshot Starosta Screenshot Starosta Screenshot Starosta Screenshot          

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)