CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kupci a stavitelé

téma založeno uživatelem Joachim 10 - 6.7.2018, 14:06 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Chmura 6 Curuj 1 Eldenroot 1 Joachim 10 3 Mroj 2 šmoula 1
Podle mě hrát znova můžeš, protože právo na tah další kartičkou vzniká v první fázi tahu (Přiložení kartičky), zatímco akce s princeznou se aktivuje až ve druhé fázi tahu (Umístění družiníka).

V pravidlech pro Stavitele je pouze: "Pokud přiložíte kartičku k cestě nebo městu, kde stojí váš stavitel, IHNED si vezměte ještě jednu kartičku a přiložte ji na libovolné místo dle obvyklých pravidel." A o rušení této schopnosti během tahu se nikde nemluví. Pokud bychom měli výklad brát doslovně, teoreticky by sis druhou kartičku opravdu mohl vzít IHNED a podívat se na ní (případně se nechat ovlivnit) ještě před tím, než na tu první přikládanou přiložíš figurku a provedeš další akce tahu...
[Obrázek: green-meeple.png] 
Odpovědět
(6.8.2018, 1:33)Chmura Napsal(a): Podívejme se na to z jiné strany! Cestu (město) vlastním, je-li obsazena malou, velkou figurkou, nebo fantomem. Rozšířím-li cestu, kde je zapomenutý můj stavitel tak cesta (město) NENÍ MNOU OBSAZENA, nemohu tedy rozšířením této cesty způsobit dvojitý tah!

To je dle mě zcela irelevantní informace. Jasně, že stavitel (prasátko) opouštějí obsazené území současně s posledním meeplem daného hráče. Ale zde je potřeba dodržet základní rozdělení tahu hráče na tři standardní fáze. 1) Přiložení kartičky 2) Umístění družiníka 3) Započítání bodů. A nárok na další tah vzniká ve fázi 1, kdy ještě meeple i stavitel ve městě (na cestě) jsou! Ale ano, uznávám, stejný případ je i funkce princezny - také ve fázi 1 (myslel jsme si, že až ve fázi dva, teď jsme si to ověřil v pravidlech). Nicméně stále není explicitně jasné, v jakém pořadí se mají obě tyto schopnosti vykonat. Mě logika říká, že funkce již ležící kartičky by měly mít logicky přednost před funkcemi přikládané... Myslí si svoje
[Obrázek: green-meeple.png] 
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Kupci a stavitele Ondraa00 3 1 105 17.1.2021, 16:27
Poslední příspěvek: Chmura
PRAVIDLA-VYŘEŠENO pravidla ohledně stavitele Radous 18 7 064 21.7.2020, 17:43
Poslední příspěvek: Chmura
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Různá rozšíření Sleepy 129 43 111 28.4.2020, 12:35
Poslední příspěvek: Eldenroot
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Katapult Losos 6 1 555 10.2.2020, 17:10
Poslední příspěvek: LunarHexagon
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kruhy v obilí Chmura 4 2 011 8.11.2019, 16:28
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)