1 586 Příspěvky: Poděkování obdrženo:2 923 MeeplePointy: 10/2014 Registrace:
Střední Morava (Česká republika)
MeeplePointy (MP): 14,78 MP
26.10.2018, 9:50
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15.7.2019, 13:33 uživatelem Eldenroot.
Důvod úpravy: +anketa
)
Nadhazuji téma ohledně pořádání 4. Carcassonne fórum srazu.
1. kdy ? ... možná by nebylo špatné pořádat sraz 2x ročně, řekněme na jaře a na podzim. Myslím, že řada lidí by to ocenila, ale nevím jestli by se pak nesnížila účast. Prosím o hlasování do ankety (je to veřejná anketa, takže každý uvidí kdo jak hlasoval)
2. kde ? ... je zde někdo, kdo by byl ochotný sraz pořádat ? Ideálně v místě, kde sraz ještě nebyl (ale není podmínkou).
Nechávám tedy k volné diskuzi ideálně cca měsíc, poté bych naplánoval závazný a pevný termín.
Díky,
š.
(26.10.2018, 16:15)Eldenroot Napsal(a): Oficiální Carcassonne fórum srazy bych nechal jednou za rok, tento interval si myslím, že je ideální a vyšší interval by mohl způsobit menší návštěvnost.
ALE, podporuji udělat častější srazy v průběhu roku, ale nenazýval bych je oficiálními fórum srazy a určitě bych je nečísloval... minirozšíření by se vydávalo pouze na tom oficiálním každoročním velkém srazu (samozřejmě vlastní tvořivosti nebráním, když bude chuť a něco bude vydáno, tak budu jen rád).
Mně osobně (a asi nejsem jediný) se třeba termín srazu kryje s něčím už jiným, tudíž musím volit kompromis nebo se na sraz nemůžu dostavit vůbec. Takže menší klidně srazy zaměřené nejen na Carcassonne bych uvítal, protože si moc rád zahraju Carcassonne, jiné deskové hry a pobavím se s dalšími lidmi!
V tomto nesouhlasím...
Srazy nejsou nazývány oficiální
Je mi jasné, že by si řada lidí zahrála i něco jiného, to jsou pak klasické "deskohraní", které se pořádá snad v každém městě  ale vyloženě Carcassonne se nehrává.
Co se týče krytí termínu, tak to nesouhlasím, protože termín je plus mínus variabilní a nikdo neměl nic proti. Navíc když to víš skoro rok dopředu, tak to musí jít nějak zařídit...
(27.10.2018, 15:34)Jana.Zat Napsal(a): Ne každý má dostatek financí aby mohl pronajmout nějaký prostor na víkend. Podle mého názoru by se mělo vymyslet nějaké sponzorování srazu Sraz lze pořádat klidně v nějaké skautské klubovně, kde chtějí se vším všudy (alespoň v olomouci) 40,-Kč/osobu/noc, což si může každý zaplatit. Jasny, spaní je třeba ve spacákách na karimatkách, nebo semtam se tam objeví nějaká ta matrace nebo gauč. Ale za ty prachy je to ideální prostor - mají tam stoly a židle - nic víc vlastně ke hraní není potřeba
(28.10.2018, 13:09)Chmura Napsal(a): (27.10.2018, 20:29)Skubin Napsal(a): Třeba je spousta lidí z levé části ČR 
Nechtěli byste sraz třeba v Mladé Boleslavi ?  No proč ne!  Jasný, za mě taky proč ne  @ Skubin zorganizuješ to?
Samozřejmě i ostatní se můžou vyjádřit a nahodit tip na místo. Je-li někdo, kdo by se rád stal organizátorem, tak sem s ním
(6.11.2018, 13:50)Skubin Napsal(a): Já jsem tedy žádnou podobnou akci nikdy nepořádek, ale asi by se to dalo... Je tu několik kluboven, domov dětí a mládeže a podobně. Záleželo by na tom, kdy by se to mělo pořádat. Do konce roku mám tolik práce, ze nevím jak vypadá moje žena, ale po novém roce bych měl mít klid  Klubovny jsou vpohodě 
pokud pevně domluvíme termín do konce roku, tak by měli mít volno. Já jak to loni domlouval, tak měli kalendář akcí úplně prázdný.
Jestli jsi z Mladé Boleslavy, tak tam si myslím, že by neměl být problém se dostat.
Jinak toto platí pro všechny (aby to @ Skubin nebral osobně) - je potřeba opravdu zvolit termín a ten dodržet. Pokud by se to 14dní před konáním akce odpískala, tak by to bylo pro všechny hodně nemilé a velké zklamání. Navíc za 14 dní jinou klubovnu neseženeme
(18.1.2019, 9:26)dwarfik1 Napsal(a): Jenom takový nápad - hrad Litice ( okres Ústí n.O. ) má v pravém křídle docela hezkou místnost, kterou kastelán ( pokud se nezměnil ) docela ochotně půjčoval zdarma. A kdyby k tomu někdo šikovný ( Chmura .... ) udělal kartičku České hrady Litice ......
Aleje to jen nápad Tak toto by bylo ovšem hodně stylové 
A myslíš, že by to šlo na celý víkend ( Pá-Ne ) ?
Co přespáni ? Bude tam teplo ? Úplně nevím jak to mají na hradě s topením
(31.1.2019, 10:32)Skubin Napsal(a): (31.1.2019, 0:46)Petr Hájek Napsal(a): Jestli se schání prostory na další sraz ( který tentokrát snad neprošvihnu ) tak se můžu zeptat u nás ( Zruč nad Sázavou ) v nízkoprahovém klubu kotelna , kdyby byl zájem ?
Sice si nejsem jistý, že bychom byli ohroženi společensky nežádoucími jevy, nebo, že patříme do jejich cílové skupiny, ale pokud nemají prostory v kotelně a nemuseli bychom sedět mezi "jejich cílovou skupinou" tak Zruč nad Sázavou, proč by ne...
Olomoučtí, kterých je tu asi nejvíc by to měli tak o 2h blíž. Nicméně, ptát se můžeme asi všichni a všude. Zatím je to vše informativní a pak se můžeme rozhodnout podle možností.  Přiznám se, že jsem v první chvíli nepochopil o čem to píšeš, jako cílové skupiny atd... Ale zde je vysvětlení - [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
@ Petr Hájek - máš s tím nějaké zkušenosti ?
@ Chmura psal, že to je za 5 minut 12. No zas tak dramaticky to není, některé skautské klubovny by se našly, že mají volno. Ovše co se týče zařízení v práci, tak to je druhá věc - tam je to někde potřeba vědět dost dopředu.
Co třeba BRNO ? Z tama je určitě taky více lidí...
(1.2.2019, 5:16)Petr Hájek Napsal(a): (31.1.2019, 11:08)šmoula Napsal(a): (31.1.2019, 10:32)Skubin Napsal(a): Sice si nejsem jistý, že bychom byli ohroženi společensky nežádoucími jevy, nebo, že patříme do jejich cílové skupiny, ale pokud nemají prostory v kotelně a nemuseli bychom sedět mezi "jejich cílovou skupinou" tak Zruč nad Sázavou, proč by ne...
Olomoučtí, kterých je tu asi nejvíc by to měli tak o 2h blíž. Nicméně, ptát se můžeme asi všichni a všude. Zatím je to vše informativní a pak se můžeme rozhodnout podle možností. Přiznám se, že jsem v první chvíli nepochopil o čem to píšeš, jako cílové skupiny atd... Ale zde je vysvětlení - [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
@Petr Hájek - máš s tím nějaké zkušenosti ?
@Chmura psal, že to je za 5 minut 12. No zas tak dramaticky to není, některé skautské klubovny by se našly, že mají volno. Ovše co se týče zařízení v práci, tak to je druhá věc - tam je to někde potřeba vědět dost dopředu.
Co třeba BRNO ? Z tama je určitě taky více lidí... Ano ten klub jsi našel dobře , ale funguje jen přes týden , celé prostory o víkendu jsou volné a před nedávnem tam pracovala známá , za zeptání nic nedám ? OK, jasny za zeptání nic nedáš 
Ale hlavně je potřeba : dostatek stolů, ideálně nějaky zázemí kuchyňka/toalety, místo k přespání.
(2.2.2019, 17:26)Petr Hájek Napsal(a): (1.2.2019, 8:22)šmoula Napsal(a): (1.2.2019, 5:16)Petr Hájek Napsal(a): Ano ten klub jsi našel dobře , ale funguje jen přes týden , celé prostory o víkendu jsou volné a před nedávnem tam pracovala známá , za zeptání nic nedám ? OK, jasny za zeptání nic nedáš 
Ale hlavně je potřeba : dostatek stolů, ideálně nějaky zázemí kuchyňka/toalety, místo k přespání.
Kuchyň tam je , koupelna taky , jsou tam malé stolky a pingpongový stůl a kdyby měl někdo zvláštní potřeby , bydlím asi 3 minuty chůze od toho klubu A spaní ?
(12.2.2019, 17:24)Eldenroot Napsal(a): Přesně tak, naprosto souhlasím! Kdyby neměl šmoula v Olomouci možnost té klubovny, tak nevím, kde by sraz byl.. Jako já v tom problém neviděl...nejsem skaut a ani nemám ve skautském oddíle známé. Tento klub jsem vybral proto, že tam měli dobré zázemí na přespání a byl to první, který jsem oslovil  Takže nevím kde máte problém ? Ptám se, abych věděl co skautům vadí, nebo proč vás odmítli :-\
|