CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
OSTATNÍ DESKOVKY První hra
téma založeno uživatelem Skubin - 21.1.2019, 11:34

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Eldenroot 3 Owen Meany 2 Skubin 3
#1
Tak za sebou máme první hru. Respektive druhou, ale úplně první pokus bych nepočítal. To jsme nedohrali a jen testovali používání karet. 

Hru vyhrála moje polovička o 13b díky výhrám ve 2 soutěžích a 2 tytulům. Oba jsme nadšení. 
Ženě se líbí hromadit majetek v podobě zlatých kostiček a mě se líbí neuvěřitelné množství strategií, kterýma se můžete vydat. Hra trvala 2h a to jsme u některých věcí diskutovali a někdy opravdu dlouho premýšleli.  :s

Hráli jsme úplný základ se základní korporací. -> to je vlastně další věc která se mi hrozně líbí.
upřímně mi to připadá jak big box. Jako hra tenhle základ co jsme hrali super a úplně dostačující, ale až si to člověk osahá tak na něj v boxu čekají nové korporace a další balík s kartama akcí.  :satisfied:
[-] 1x   Eldenroot
#2
A počkej až ti každý dodatek ke hře rozšíří možnosti strategií na dvojnásobek.

Venuše - přibyde možnost budovat plošiny nebo se vydat jen a pouze cestou teraformace Venuše. K tomu (v základu se nedá rozumně hrát na strategií s využitím mikroorganismů a organismů obecně). K tomu karty se znakem Venuše do hry promluví taky.

Předehra - už od začátku mají hráči začínat úppně jinou cestou a zvolit nejlepší strategii dle prvních 10 karet v ruce, vybrané korporace a karet předehry. K tomu se konečně dá plně hrát i strategie se zaměřením na znaky planetek Země a Marsu.

Kolonie - asi pro nás zatím nejlepší dodatek. Hlavně kvůli rozšíření o strategii kolonizace planet, získávání bonusů za obchod ostatních hráčů a krom toho další karty pro plošiny přidané Venuší. Samozřejmě nesmím zapomenout na karty s ikonkou Země a Jupiter. 

Hold jak říkáš - modularita všech rozšíření a nespočet strategií je alfa a omega této hry.
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
#3
Mám půjčeno z knihovny a nemůžeme se k tomu dostat. Stojí to ta hra za to? Usměvavý
Odpovědět
#4
Stojí, je to bomba :)
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
#5
(29.1.2021, 18:04)Eldenroot Napsal(a): Stojí, je to bomba :)

Usměvavý toho jsem se bál Usměvavý .. dáme
Odpovědět
#6
Ale je potřeba samozřejmě tomu dát čas, první hra bude náročná, protože pravidla a než člověk pochopí jak může snadno otočit prohranou hru. Vše je o taktice... navíc pokud máš jen základ, tak asi budeš nadšený, ale minimálně 2 rozšíření doporučím každému a bez nich nehrát.
Odpovědět
#7
(29.1.2021, 17:14)Owen Meany Napsal(a): Mám půjčeno z knihovny a nemůžeme se k tomu dostat. Stojí to ta hra za to? Usměvavý

Rozhodně stojí za to!!!

První hra bude dlouhá a budete nahlížet do pravidel... další bude uvolněnější a třetí už bude naprosto úžasná hra o nadvládu nad rudou planetou!

Baví mě, baví mojí ženu a hlavně baví úplně každého koho jsem k sově pozval na deskovku... většinou s návštěvami začínám tak, že jim dám carcassonne pak na křídlech a do třetice mars a pak se k těm prvním dvěma už moc nevracíme protože mars prostě táhne!
Odpovědět
#8
(29.1.2021, 17:14)Owen Meany Napsal(a): Mám půjčeno z knihovny a nemůžeme se k tomu dostat. Stojí to ta hra za to? Usměvavý

U vás v knižnici požičiavajú stolové hry? WOW
Odpovědět
#9
Já mslím, že je mají v každé knihovně... alespoň u nás je mají ve všech a co vím od ostatních tak taky. Myslí si svoje
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)