CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Rozdílné karty u minirozšíření Kláštery (Belgie-Holandsko)

téma založeno uživatelem Chmura - 28.2.2019, 10:32 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
BigBoss 1 C6H6 1 Chmura 9 Eldenroot 3 PesBobes 1 PetrM 2
Rozdílné karty u minirozšíření Kláštery (Belgie-Holandsko)

-Když jsem procházel obrázky kartiček a předloh u minirozšíření Kláštery (Belgie-Holandsko) všiml jsem si na kartě s klášterem (KloA) jedno rozdílu! Střecha je u jedné varianty šedá a u druhé varianty cihlově hnědá! Minirozšíření bylo vydáno v roce 2014 a pak pravděpodobně v roce 2016.

-První variantu předpokládám u 1. vydání minirozšíření (šedá střecha).

-Druhou variantu předpokládám u 2. vydání minirozšíření (hnědá střecha).

-Může mě tento poznatek někdo z vás potvrdit? Usměvavý
  (Mohl by to být někdo, kdo v poslední době kupovat toto minirozšíření na Cundo.)

Přiložené soubory Miniatury

Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Eldenroot
Já mám zase verzi 1. (šedá střecha) a kupoval jsem ji v roce 2016.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Mě by celkem zajímalo jaká varianta je v prodeji, protože na Cundo je jako ilustrační obrázek právě varianta s hnědou střechou. Usměvavý

Obrázek však může být starý! Smutný
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
To si myslím také, že šedá střecha je první vydání!

V případě, že by na Cundo prodávali druhou variantu, byla by ještě reálná šance na její sehnání! Chamtivý Chamtivý Chamtivý
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Souhlasím!
Zatím vše nasvědčuje tomu, že kartička s hnědou střechou byla vydána jako první. Vše by mohl potvrdit dotaz na Cundo, nebo přímo na Hig.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Nenašel by se prosím někdo, kdo vládne dobrou němčinou? A poslal dotaz přímo na HIG jak je to s vydáním karty  kláštera (KloA)?

A to, kdy byla vydána šedá varianta střechy.  A kdy byla vydána druhá varianta s cihlově hnědou střechou. (Byl bych i pro přiložení ilustračního obrázku.)

Moc by nám to pomohlo při utřídění těchto informací v naší Carcapedii! Usměvavý
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
(16.3.2019, 15:00)BigBoss Napsal(a): Můžu převzít - Zkušenosti ukázaly, ale to trvá tak dlouho, než speciální otázky, dokud přijde odpověď.

Budeme moc rádi! Třeba přijde odpověď dříve... Usměvavý
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Nedávno se tento problém řešil na německém Carcassonne fóru a situace s má následovně:

Minirozšíření Kláštery (Belgie-Holandsko) byly opravdu vydány ve dvou variantách! Ale ne u jednoho vydavatelství, ale u dvou!

1) První varianta je vydaná německým vydavatelstvím HIG (rok 2014):
- zde je na kartičce opatství Nazaret Bracht šedá střecha a zelená barva je o tón tmavější než u základní hry. S rozšířením byl dodáván německý a anglický návod.

2) Druhá varianta je vydaná Holandským vydavatelstvím 999 Games (rok 2014):
- zde je na kartičce opatství Nazaret Bracht cihlově hnědá střecha a zelená barva je o podobná jako u základní hry. S rozšířením byl dodáván holandský návod.

Ostatní kláštery jsou identické u obou variant. Informace je uvedená i v Carcapedii:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Přiložené soubory Miniatury

Chmura Zelený meeple
Odpovědět
Bral bych oboje! Chamtivý   Bohužel mám jen HIG variantu! Smutný
Chmura Zelený meeple
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Rozdílné karty u 1. rozšíření (Nová edice) Chmura 14 4 394 20.12.2020, 18:35
Poslední příspěvek: Chmura
  Kláštery (Belgie-Holandsko) - Karty a jejich předlohy Chmura 0 873 28.2.2019, 17:06
Poslední příspěvek: Chmura
  Rozdílné kartičky v edicích Carcassonne 2.0 PetrM 2 1 496 2.11.2017, 21:43
Poslední příspěvek: Eldenroot
Rozdílné kartičky v 1. a 2. rozšíření pro Carcassonne v2.0 Eldenroot 42 13 254 25.10.2017, 12:09
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 3 host(ů)