Oznacme si prave polozenu karticku NASA karticka (polozime ju ku jedinej karticke, ktora ma na sebe
Vůz. Cize v okoli karticky zostava 7 miest volnych.
1. Ak ide o prve polozenie karty, tak je tam mozne polozit minimalne klasickeho
Figurka alebo
Velká figurka alebo
Starosta alebo
Ředitel cirkusu (Cirkus) alebo
Pastýř a zarzaroven aj
Fantom (Družina).
Vůz zatial neratam, nakolko ten prilozime z nejakej inej karticky. Panaka ale polozime na Luku (vysvetlim v 9) a asi by som polozil
Ředitel cirkusu (Cirkus).
- pocet ks 2
2.
Vůz prilozime z ukoncenia z ineho uzemia v okoli NASEJ karticky, ktora uz bola polozena pred tym, a nasa karticky k nej bola prilozena
- pocet ks 3
3. V ramci hry moze dojst k polozeniu
Mág (Mág a čarodějnice) a
Čarodějnice (Mág a čarodějnice). Kludne aj v kroku 2 alebo 3.
- pocet ks 5
4. Ak na NASEJ karticke bude
Dílek věže, tak je mozne regulerne na nu polozit panacika na zablokovanie veze
- pocet ks 6
5. Predpokladajme, ze pouzijeme
Carcassonne: Létající stroje (Nová edice) (Nova verzia samozrejme kvoli zadaniu - nie ze by sa to nejako lisilo), ktore ale polozime nie hned vela NASEJ karticky, ale tak, aby sme neobsadzovali miesto vedla a dostaneme presne hodnoty 2 alebo 3 na
Speciální kostka (Létající stroje) a tak vieme polozit az 8 panacikov na NASU karticku.
- pocet ks 14
6.
Stavitel alebo
Selátko nebudem pokladat, nakolko som polozil panacika v 1. A nic sa tym nezmeni.
7. Zabudli sme na
Víla
- pocet ks 15
8. Mozeme predpokladat, ze na NASEJ karticke je Šapitó (Cirkus) alebo Dílek věže
- pocet ks 16
9. Hrame aj
Carcassonne: Kruhy v obilí I a
Carcassonne: Kruhy v obilí II, takze predpokladajme, ze panak v bode 1 bol polozeny na luku. Cize 4 karticky hovoria o tom, ze mozete prilozit k vojmu panakovi dalsiu karticku. Kedze na karticke mame aspon jedneho na luke, tak mozeme polozit dalsich 4 panakov k tomuto panakovi.
- pocet ks 19
10. Viem ze je moznost polozit na luku panaka ale neviem si spomenut kedy. Cize teoreticky aj iny hraci mozu polozit na inu luku panaka a nasledne polozit dalsich podla bodu 9.
- pocet ks 19+5 alebo 19+10 podla poctu poli
11. Kedze na karticke mame aspon jednu cestu a jedno mesto tak opat moze kazdy hrac prilozit k vojmu panakovi dalsich svojich panakov. Cize je otazka kolko bude ciest a kolko bude miest. A kolko hrame hracov. A kolko sa dostalo cez
Carcassonne: Létající stroje (Nová edice)
- toto uz je kombinatorika FUHA, tu sa dostavam do "stresu" kedze uz treba brat do uvahy akych panakov sme polozili predchadzajuce kola a akych panakov mame volnych!
12. Kedze hrame
Carcassonne: Půlky I (Nová edice) a
Carcassonne: Půlky II (Nová edice) mame este jeden kruh v obili, cize kazdy hrac moze prilozit
- oki kombinatorika, kolko mame panakov ktorych hracov na akej ficure.
Zaver 1.
ukoncime nejaku ficuru na NASEJ karticke a z
Carcassonne: Hrabě z Carcassonne mozeme polozit panaka na uzemie na nasej karticke, predpokladajme, ze kazdy hrac ma takychto pre mesto aj ulicu a teda polozenim karticky vieme uzatvorit naraz mesto aj ulicu, tak kazdy hrac by vedel presunut po 2 panakov z Mesta Carcassonne, cize dokopy 12. Otazka je, ma stale 12 panakov?
- pocet ks 31
Zaver 2.
Ak by sme najodou na marticke mali Klastor, tak mozeme este presunut 6 panakov z Mesta Carcassonne na Klastor. Mame este tolko panakov?
- pocet ks 37
Tu zatial moje znalosti pravidiel koncia, lebo som nikdy nehral
Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice),
Carcassonne: Kolo osudu ani
Carcassonne: Jubilejní edice (20 let).
Plus ak by na karticke bol Klastor, tak je mozne z okolia tam premiestnit panacikov z obliehania Carcassonne: Kataři (to ale treba dobre rozmiestnit) a zistit, ci sa to nebije s tou Carcassonne: Věž
To do:
TD1. Na karticke by mal byt bud Cirkus alebo Veza.
TD2. Mozno sa vykaslat na Cirkus a Vezu, ale mat tam klastor kvoli uteku panaka z mesta do blizkeho Klastora.
TD3. Prejst rozsirenia, ktore som este nehral a neviem ich pravidla.
TD4. Zvazit nacasovanie na koniec hry, podla poctu panakov, nakolko z Mesta Carcassonne mozeme presunut panakov aj na luku ale len na konci hry, zaroven vsak uz je ale posledna karticka vyhodnotena, preto uz figurky z Mesta Carcassonne presunute na ptave ukonceny klastor/mesto/cesta su uz z karticky prec. Cize skor nie.
Conclusion:
Nasa karticka by mala obsahovat:
A. Aspon jednu cestu kvoli
Carcassonne: Kruhy v obilí II (Nová edice) a
Carcassonne: Kruhy v obilí I
B. Aspon jedno mesto (vid A.)
C. Aspon jednu luku (vid A.)
D. Aspon jeden klastor vid Zaver 2.
Hrame tieto rozsirenia:
1.
Carcassonne: Jubilejní edice (20 let)
2.
Carcassonne: Létající stroje (Nová edice)
3.
Carcassonne: Věž (Nová edice)
4.
Carcassonne: Opatství a starosta (Nová edice)
5.
Carcassonne: Půlky II (Nová edice)
6.
Carcassonne: Mág a čarodějnice (Nová edice)
7.
Carcassonne: Hrabě z Carcassonne (Nová edice)
8.
Carcassonne: Družina
9.
Carcassonne: Princezna a drak (Nová edice)
10.
Carcassonne: Kruhy v obilí I
11.
Carcassonne: Kruhy v obilí II (Nová edice)