CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Srovnání C1, C2, C3

téma založeno uživatelem šmoula - 30.10.2022, 22:30 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 5 Chmura 1 hepyno 2 šmoula 4
Srovnání C1, C2, C3

Občas se na různých diskuzích, sociálních sítích apod. hráči baví o tom, zda-li jsou jednotlivé verze mezi sebou kompatibilní.
Udělal jsem přehled, na který je možno odkazovat, pokud se někdo dostane do takové diskuze.
Nicméně jsou lidi kteří hrají C1 s C3 a vůbec je to netankuje  Velký úsměv  ... je to možná trochu prasárna, ale jak jinak si zahrát (bez fanouškovské předělávky) třeba obléhání a rolnickou vzpouru v jedné hře Mrknutí
Takže ať si to každý hraje jak chce, hlavně když ho to baví a o kompatibilitě ať si udělá vlastní názor Mrknutí
Kdyby někoho něco napadlo , co do tabulky doplnit, tak dejte vědět.... Nechtěl jsem rozepisovat "verzování" jako 2.1 apod - to už je vyšší dívčí  Vítěz

Přiložené soubory Miniatury

Přidáno : Ilustrátor, barva věžiček/střech.
Zbytek bych zatím asi nedával - křížek je hodně drobný detail, a pokud bych ho ta uvedl, tak bych musel i že na počítadle C3 je kousek řeky, mírně odlišná kartička s přehledem zlatých dolů, mírně odlišná grafika s dopisy. apod....což na hru nemá vliv.
Ale díky za upozornění Mrknutí
Odpovědět
Každý ať si vybere co se mi líbí nejvíc Mrknutí
Za mě aktuálně taky C2, ale vzhledem k tomu, že duchové (plus další mini rozšíření) jsou C3, tak není dobré se zaseknout u C2... Navíc i řada tady skalních fanoušků se zapřísáhla, že nepůjde do C2, že přece C1 je nejlepší, ale nakonec se situace vyvinula trochu jinak Cool
Za mě je to škoda, že vyšla C3, ale nic s tím nenadělám a doma hold budu muset najít místo na další krabice Velký úsměv
Odpovědět
Tak mi v pátek došel nový BigBox (verze 3) od HiG.
Byl jsem překvapen, že rozdíl není jen v zaoblených rožkách a správně natisknutých dopisech, ale jsou tam i další drobnosti (opravdu drobnosti - které nemají vliv na výběr MindOK / HiG):
- Vložka do insertu je jinak vykrojená
- Víko od krabice HiG je o něco málo nižší - to bude asi chyba ve výrobě
- plata jsou úplně jinak uspořádána a od HiG obsahují navíc 3 prázdné kartičky s kulatými rohy

To jen pro zajímavost Mrknutí Nechci nikoho odrazovat od nákupu HiG/MindOK, ať si každý zvolí sám na základě tohoto tématu Usměvavý

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)