Nepřihlášený uživateli, vítej na našem fóru! Pro zpřístupnění všech funkcí, stahování obsahu a přístupu do sekce "Ke stažení" se prosím PŘIHLAŠ nebo ZAREGISTRUJ.
Vítejte návštevníku! Registrovat se
Přihlásit/registrovat se přes:
-Nedávno jsem na internetu narazil na zajímavé balení Carcassonnové kartičky "Ukrajina". Text na kartičce je bohužel v Ukrajinštině a tak jsem z něj pouze vyrozuměl, že je v něm obsaženo poděkování za pomoc a popis pravidel.
Nemá někdo z vás povědomost o tomto balení?
Kdy a kým bylo vydáno?
K čemu sloužilo?
Děkuji za případné odpovědi! výsledky pátrání velice rád uveřejním v Carcapedii u příslušného rozšíření.
Toto je vydanie karticky, ktore bolo k dostaniu priamo v Ukraine a distribuoval to priamo Feelindigo (vydavatel Ukrainskeho Carcassonne s kartickami "C" na zadnej strane).
Jak to vypadá s překladem? Nicméně se mě podařilo zjistit následující:
"Pravděpodobně souběžně s německým projektem HIG "150 %" pro Ukrajinu také ukrajinské vydavatelství Feelindigo začalo prodávat na svých internetových stránkách
. FEELINDIGO se zavázalo, že této organizaci věnuje 110 % z prodeje této kartičky. Kartička Ukrajina je v prodeji s návodem a poděkováním za finanční pomoc."
Na kartičce s poděkováním je rok 2022, tak předpokládám že byla v tomto roce prodávána. Ale nic bližšího se mě k tomu nepodařilo zjistit.
(16.5.2023, 21:17)Chmura Napsal(a): Jak to vypadá s překladem? Nicméně se mě podařilo zjistit následující:
"Pravděpodobně souběžně s německým projektem HIG "150 %" pro Ukrajinu také ukrajinské vydavatelství Feelindigo začalo prodávat na svých internetových stránkách
. FEELINDIGO se zavázalo, že této organizaci věnuje 110 % z prodeje této kartičky. Kartička Ukrajina je v prodeji s návodem a poděkováním za finanční pomoc."
Na kartičce s poděkováním je rok 2022, tak předpokládám že byla v tomto roce prodávána. Ale nic bližšího se mě k tomu nepodařilo zjistit.
Kliknite na odkaz v časti „Nahlasovanie Fondu Vráť sa živý”, vyberte rok 2022 a zadajte kľúčové slovo „Carcassonne“, aby ste zistili, koľko Carcassonne vyzbieralo.
Ukrajinská dlaždica Carcassonne - je mini doplnok k hre "Carcassonne". Pridajte do hry ukrajinské dlaždice Carcassonne a hrajte ďalšie pravidlá “Taverny a katedrály": Ak dokončíte cestu, ktorá má (na začiatku alebo na konci) ukrajinskú dlaždicu, potom každá dlaždica zozbieranej cesty dáva 2 body namiesto 1 bodu, ALE neuzavretá cesta na konci hry dáva 0 bodov namiesto 1 bodu.
Využiť môžete aj pravidlá miniaplikácie “Kruhy na poli”. Ak ste položili ukrajinskú dlaždicu, na konci svojho ťahu musíte určiť, ktorú z dvoch špeciálnych akcií (pozri nižšie) musia vykonať VŠETCI hráči (vrátane vás), počnúc hráčom po vašej ľavici a pokračujúc v smere hodinových ručičiek: A. Umiestnite svoj predmet z rezervy na dlaždicu mesta, kde sa už nachádza predmet toho istého hráča (ak tam žiadny nie je, hráč akciu preskočí), ALEBO B. Vezmite si svoj subjekt z ľubovoľnej dlaždice mesta do svojej osobnej zásoby (ak tam žiadna nie je, hráč akciu preskočí).