CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

DÍLNA šmoulův Carcassonne 3 BigBox insert

téma založeno uživatelem šmoula - 16.10.2023, 12:41 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 6 Chmura 1 Kamzik 1 Mati 3 šmoula 13
šmoulův Carcassonne 3 BigBox insert

Jó inserty, to je kapitola sama o sobě Usměvavý
Nicméně každý by měl nejraději svůj dokonale promyšlený a samozřejmě ten nejkrásnější insert, ale často má prostě nějaké mouchy a ne vždy se podaří dobře vymyslet...
Mě zaujal insert oficiální 3D insert od HiG (

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

), který není úplně nejlevnější a navíc jsou všechny krabičky kromě jedné stejné, což je velká škoda pro případ použití jako startovní krajinu. Nicméně z tohoto insertu jsem vycházel.
Vzhledem k tomu, že BigBox má výšku nějakých 9cm, tak jsem se rozhodl dát kartičky na 2 patra.
Takže výsledek:
- krabičky obdobné 3D insertu od HiG
- výška 4,5cm, aby šly dát do BigBoxu na 2 patra
- krajina na krabičkách je pokaždé jiná + lze navíc kartičku postavit krabičku dnem dolů + obsahuje prvky z daných rozšíření

K výrobě požit lesklý fotopapír 250g, vytištěno na domácí inkoustové tiskárně, lepidlo herkules, akrylový bezbarvý sprej kvůli ochraně a zmatnění povrchu, sololit o tloušťce cca 3mm na přepážky.
Můžete posoudit z příloh. Později přidám i fotky, jak to pasuje do BigBoxu.

Přiložené soubory Miniatury

(16.10.2023, 13:32)Mati Napsal(a): No pekný nápad.... 
Pohral si sa stým... Osobne najviac sa mi páčiť tie mestá a sfarbené strechy... to dalo zabralo trocha času.. Ale je to super  Palec nahoru Vítěz

Věř mi, že to nezabralo moc času Mrknutí dal jsem do výběru jen ty střechy a pak jen měnil odstín barvy Mrknutí Takže výběr zabral 90% času a teď jsem schopný udělat řekněme za 1-2 minuty jakýkoliv odstín.
Jsou to jak sis určitě všiml v barvách hráčů. Sice ta růžová nevypadá úplně nejlépe, ale jinak to nešlo, nicméně aspoň vím, proč se nedělají růžové střechy.
[-] 1x   Mati
Odpovědět
(16.10.2023, 14:14)Bumsakalaka Napsal(a): Tie zelene a ruzove strachy su cool :)

A tie prepazky su ako robene, lepene? Ako vlastne drzia?

A este sa mi paci, ze bordel z rozsireni (myslim tokeny, extra figurky su v konkretnej krabicke, co nie je uplne odveci.

Pravda, zapomněl jsem tam dát ty přepážky. Doplněno do prvního příspěvku, že jsou ze sololitu o tloušťce cca 3mm. Všechno je lepené herkulesem.
Odpovědět
Slíbený BigBox (jen pro ilustraci).
Hotové jsou teprve 4 krabičky vlevo nahoře... Zbytek je použito jako výplň z předchozích pokusů Velký úsměv
Jakmile dodělám to co vyšlo, tak už bude zbývat jen čekat až vydání velká rozšíření v C3, ať se ti trochu zaplní.

Odpovědět
(17.10.2023, 21:36)Bumsakalaka Napsal(a): Noo vyzera to dobre. Otazka je, ako to vyberas, musis ohnut stenu aby si vedel vytiahnut krabicku?

Jj jak říká Mati, z každé strany je cca 1,5cm místo. Je tam překližka, aby to drželo. Takže snad s vyndaváním nebude problém.
Odpovědět
(18.10.2023, 21:55)Bumsakalaka Napsal(a): Uz to vodim, nebude sa to ale v tej krabici hybat?

Mám tam asi 2cm vysoké dřívka. Mrknutí
Mělo by to být vpohodě...
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Tak já myslím, že hotovo a připraveno na sraz Usměvavý
Za mě spokojenost Mrknutí
Teď už jen čekat na HiG až vydá další rozšíření Usměvavý

Odpovědět
(26.10.2023, 18:06)Bumsakalaka Napsal(a): Ta krabicka ze: Ostatni karticky krajiny, ktere zatim nemaju krabicku je BOMBA!

Jsou tam kartičky čekatelé Velký úsměv
[-] 2x   Chmura, peťul
Odpovědět
Tak jsem se konečně dokopal k dalším krabičkám do insertu ve stylu 3D landscape.
Tentokrát řeším 1.-10. C3 rozšíření.
Na to bídu dobrý já s tím budu asi spokojený  
Má to mouchy, ale co už....

Odpovědět
1. Patro hotovo
2. Patro už má jednu krabićku, kde jsou Carcassonne 3: Půlky I , Carcassonne 3: Půlky II , Carcassonne 3: Padací mosty , Carcassonne 3: Lázně , Carcassonne 3: Oslava II , Carcassonne 3: Strážní věže , Carcassonne 3: Ovocné stromy .
Dále čekám, až konečně vyjde zima ve 4 ročních období. 
Pak budou 4 krabičky volné pro případné další rozšíření, snad to vyjde poté by bylo vhodné vydat C4, jinak mě pěkně naštvou

Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  DÍLNA 3D Start a insert-JAK SESTAVIT a VYLEPŠIT Chmura 4 179 2.11.2023, 17:44
Poslední příspěvek: Chmura
  DÍLNA Insert (Folded Space Carcassonne Game Inserts) Chmura 2 951 28.8.2022, 14:40
Poslední příspěvek: hepyno

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)