Nepřihlášený uživateli, vítej na našem fóru! Pro zpřístupnění všech funkcí, stahování obsahu a přístupu do sekce "Ke stažení" se prosím PŘIHLAŠ nebo ZAREGISTRUJ.
Vítejte návštevníku! Registrovat se
Přihlásit/registrovat se přes:
-Přemýšlel jsem nad vnitřním uspořádáním v originální krabici hry Archa úmluvy. Odstranil jsem vnitřní papírový insert a vyrobil nové přepážky z 2 mm kartonu, které jsem ještě polepil motivem Archy úmluvy.
-Jako další v pořadí, přišla na řadu "podélná" krabička , která je převážně určena ostatní herní materiál. Já jsem se rozhodl rozšířit sadu figurek pro 6 hráčů a do krabice jsem navíc přidal ještě sadu hnědých figurek a fantomů od šmouly. Samozřejmě herní materiál a sady figurek mají své menší krabičky, které jsem vyrobil s papírových insertů z krabic od základní hry (spotřeboval jsem jich celkem 6 kusů).
Dalším krokem pro vylepšení krabice na Archu úmluvy je výroba samolepek, které budou usnadňovat uložení kompletního herního materiálu.
-Zatím vkládám pouze soubor PDF pro tisk samolepek, ale až budou hotové (nechávám si je tisknout u odborníků v reklamce) tak se s vámi podělím o výsledek!
Tak jsem včera přivezl samolepky a hned jsem pokračoval na jejich umístění v krabici Archy úmluvy.
Jak to dopadlo můžete posoudit z obrázku...
TIP pro vás:
-Abych nemusel mít barevnou samolepku v jednotlivých barvách figurek tak jsem obrys figurek vytisknul na barevný papír (obrázek číslo 2).
-"Figurky" jsem vystřihnul nůžkami a otočil (abych na barevnám papíru neměl zbytek černého obrysu) a nalepil do vytištěného obrysu na průhledné samolepce. Pak jsem nalepil samolepku na mnou zvolené místo v krabici.
-Po výrobě posledního rozšíření mě v krabici nezbylo téměř žádné místo a tak jsem přemýšlel kam uložit zbylý herní materiál, který se skládal:
Žlutý kotouček (na zakrytí vlků a ovcí) 20x
Dvojkarta s pramenem 1x
Dvojkarta školy 1x
Startovní kartička 1x
Hadí jáma 1x
Figurka Davida (v šesti barvách) 6x
Figurka Goliáše (v šesti barvách) 6x
Figurka oslíka 1x
Figurka malomocného 1x
-Přemýšlel jsem nad tím jak bude krabička vypadat a postupně jsem si uvědomil, že jedna strana krabičky musí být částečně otevřená, aby šli kartičky vyndat bez vyklápění celého obsahu...
-Krabičku jsem vyrobil z 2 mm kartonu a oblepil motivem Archy. Myslím, že se mě povedla. Kartičky a dvojkarty jdou z krabičky vysunout částečně otevřeným bokem...
Vnitřek krabice prochází v této chvíli závěrečným dovybavením návody pro celkem pro 19 rozšíření (z toho poslední čtyři jsou pouze figurková).
-A tak se mě podařilo tuto hru rozšířit na celkem slušný Big box ve kterém je kromě 72 kartiček základní hry a dalších více než 140 kartiček, dále 2 dvojkarty, velká deska 3x4, 43 žetonů a 25 dalších figurek.
ROZŠÍŘENÍ PRO ARCHU ÚMLUVY:
-Kupci a stavitelé +24 kartiček, 20 žetonů zboží, 6 figurek stavitelů
-Hostince a katedrály +18 kartiček
-Indiana Jones a Archa úmluvy +25 kartiček, 1 hadí jáma, 18 žetonů, 12 figurek
-Indiana Jones (boj o artefakty) +5 kartiček, 5 žetonů s artefakty
-Řeka I +12 kartiček
-Řeka II +12 kartiček
-Dva prameny +1 dvojkarta, 2 kartičky
-Město úmluvy +1 deska 3x4 kartičky
-Škola +1 dvojkarta, 1 figurka učitele
-Tunel +10 kartiček, 24 žetonů tunelu
-Zlaté doly +8 kartiček, 1 přehled bodování, 16 zlatých cihliček