CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

karton na kartičky a plány

téma založeno uživatelem Zuzana755 - 26.11.2024, 20:59 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 4 Chmura 2 kamilek 3 Kamzik 1 Mrs.nick 1 Zuzana755 5
Ahoj @Zuzana755, vidaj na fore.
No v zasade vytvarame karticky na Carcassonne, ktore sa daju kupit niekedy na bazosi, ale kupujeme priamo u zdroja, teda v eshope HiG

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Je to celkom vyhodne, nakolko maju karticky aj na niektore Spin-offy ako Cez kopce a udolia, Zimna edicia, Zlata horucka a este nejake.

Druha moznost a celkom casta je prelepovanie existujucich karticiek. Sem tam sa tu niekto poukaze na dobry predaj zakladnej hry, alebo BigBoxu, napr. ze nie je kompletny, tak ho predajca predava "pod" cenu. Pre nas ale ma hodnotu, a to minimalne v kartickach, ktore je mozne prelepit.

Su ale karticky, ktore maju ine rozmery, napr. 2x2, 3x3 karticka, tak ta sa vyraba dvoma sposobmi:
1. Nareze sa nejaky extra papier, z coho sa to vyraba, to by vedel povedat lepsie @Chmura , @Kamzik alebo @Mati 
2. Vytlacia sa karticky na 3D tlaciarni a oblepia sa papierom zadna aj predna strana, a aj rohy.

V oboch pripadoch je dobre, ak tie rohy a prechody hran medzi bokmi a vrchnou stranou su zaoblene, aby velmi netrcali v kope.

Skus trocha poprechadzat po fore, je tu viacero navodov aj foto navodov ako.

Len pre zaujimavost, co si ides tlacit?

Inak skus pozriet na watchdog, ktory sleduje inzeraty so slovami Carcassonne a ich odvodeninami na

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Aktualne tam je BigBox za 800 Kc. Kde mas cez 72 + 12 + 8 + 8 + 8 + 8 + 8 + 9 + 6 + 24 + 24 ak dobre pamatam karticiek = 187 karticiek, na cundco by si potrebovala na to 16 platov = 24 euro postovne aspon 15 euro, a si pri 39 euro, co je o 7 euro viac, ak si kupis ten bigbox a navyse este mas zetony, figurky, krabicu, atd.
(hmm to sa fakt opla! :)
Odpovědět
No, urcite nepouzivat karton, pretoze ten pri stlaceni straca hrubku a deformuje sa. Okrem gramaze treba skor mysliet na hrubku. A tu je celkom zajuimavy fenomen, ze niektore verzie Carcassonne maju inu hrubku ako ine. Plus treba este ratat hrubku papiera prednej a zadnej strany plus nejake to lepidlo. Cize radsej by som skusil mensi formt, nalepit, odmerat, atd.

A upozornenie, Hercules je idealne lepidlo, ale je strasne pevne, takze ak ho date vela, tak moze karticku, hlavne vo vacsich formatoch ohnut, takze treba sledovat proces tuhnutia a pripadne rovnost karticky trocha korigovat pocas celeho schnutia.
[-] 1x   Mati
Odpovědět
Ok. Na slovensku je karton to z coho sa robia krabice. Cize tam je presne to prekladacie.

Toto co si dala linky je super! Ono to musi byt plne.

Aky ale je rozdiel Lepenka alebo Karton. Asi jedine vyskusat.

A "hrúbka" je "tloušťka" :)
Odpovědět
Predpokladam, ze to boli Green Zink Games, tak to verim ze dojdu, lebo ja som od nich objednaval zopar rozsireni, ktore mi chybali. Jedno som vracal, lebo som zistil, ze bolo sucastou nejakeho ineho bundlu, v pohode vymenili za ine.
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)