5.11.2015, 19:25
Navážu na @Eldenrootovi nápady:
Nápad na "vypnutí" účinků padacího mostu:
V případě že by od každého padacího mostu vedla cesta, mohlo by se město zachránit tím, že by se pomocí cest spojilo s templářským hradem (spojení by mohlo působit i v případě že by mezi městem a hradem bylo několik křižovatek - jinými slovy dalo by se po cestách a přes křižovatky dojít z města k hradu).
(3.11.2015, 0:02)Eldenroot Napsal(a): Zatím jsem ve fázi vymýšlení a psaní si poznámek... toto si bude žádat podle mě delší čas - jde o to, že musím vymyslet mechaniku těch padacích mostů.
Snad mám zatím jen pár nápadů:
- padací most by byl na kartičkách cesty, která vede do hradu (je tam vyobrazen)
- v případě aktivace padacího mostu, by byl daný hrad v obchodní izolaci a nebylo by možné z něj dostat po dokončení žádný žeton zboží (látka, obilí, sud).
- toto by neplatilo, pokud by město bylo napojeno na další volnou cestu bez padacího mostu ???
- prvek mostu by se aktivoval přiložením kartičky s jeho vyobrazením
- v případě nedokončení města po skončení hry by toto město nemělo žádnou bodovou hodnotu pro hráče
- při aktivním prvku padacího mostu by se po dostavění hradu nepočítali žádné bodové bonusy za orby/katedrály/...
- ...
První nástřel, víceméně to beru jako "záškodnický" prvek. Přemýšlím jak jej v případě průběhu hry "vypnout".
Nápad na "vypnutí" účinků padacího mostu:
V případě že by od každého padacího mostu vedla cesta, mohlo by se město zachránit tím, že by se pomocí cest spojilo s templářským hradem (spojení by mohlo působit i v případě že by mezi městem a hradem bylo několik křižovatek - jinými slovy dalo by se po cestách a přes křižovatky dojít z města k hradu).