CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

CARCASSONNE-Padací most

téma založeno uživatelem Chmura - 2.11.2015, 15:19 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 17 Eldenroot 10 Mato 7 milky77 1 peťul 4 Řízek 1 šmoula 2
Navážu na @Eldenrootovi nápady:

(3.11.2015, 0:02)Eldenroot Napsal(a): Zatím jsem ve fázi vymýšlení a psaní si poznámek... toto si bude žádat podle mě delší čas - jde o to, že musím vymyslet mechaniku těch padacích mostů.

Snad mám zatím jen pár nápadů:
- padací most by byl na kartičkách cesty, která vede do hradu (je tam vyobrazen)
- v případě aktivace padacího mostu, by byl daný hrad v obchodní izolaci a nebylo by možné z něj dostat po dokončení žádný žeton zboží (látka, obilí, sud). 
- toto by neplatilo, pokud by město bylo napojeno na další volnou cestu bez padacího mostu ???
- prvek mostu by se aktivoval přiložením kartičky s jeho vyobrazením
- v případě nedokončení města po skončení hry by toto město nemělo žádnou bodovou hodnotu pro hráče
- při aktivním prvku padacího mostu by se po dostavění hradu nepočítali žádné bodové bonusy za orby/katedrály/...
- ...

První nástřel, víceméně to beru jako "záškodnický" prvek. Přemýšlím jak jej v případě průběhu hry "vypnout".

Nápad na "vypnutí" účinků padacího mostu:

V případě že by od každého padacího mostu vedla cesta, mohlo by se město zachránit tím, že by se pomocí cest spojilo s templářským hradem (spojení by mohlo působit i v případě že by mezi městem a hradem bylo několik křižovatek - jinými slovy dalo by se po cestách a přes křižovatky dojít z města k hradu).
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
(5.11.2015, 19:40)Chmura Napsal(a):  -No cesta by tam ani být nemusela, mohlo by stačit spojení město hrad.
 -Není problém z hradu  z jednou cestou udělat hrad z několika cestami... :)

Pravda, i takto by to šlo :)
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Přidám další nápady :)

Po přiložení kartičky s padacím mostem by se město po dokončení počítalo stejným způsobem jako nedokončené město na konci hry.
- pokud by byla ve městě katedrála, nedostane hráč žádné body
- pokud by se ve městě nacházela kartička se zbožím, hráč jej nedostane). 
Město by se mohlo zachránit jedině, tak jak jsem psal výše.

Kartička s hradem a klášterem:
Pokud by si hráč vytáhl kartičku s hradem nebo klášterem, mohl by ji běžným způsobem přiložit do krajiny. Po klasickém obestavění by se hráč mohl rozhodnou zda-li si započítá body nebo tam figurku nechá a získá body za první dokončené město s padacím mostem které je na tento klášter nebo hrad napojené.
Odpovědět
Pravidla přečteny a musím říct že jsou opravdu perfektní. :)
[-] 1x   Chmura
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Most pro Amazonku Chmura 5 1 012 16.11.2020, 10:05
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Dvojitý most pro 8. rozšíření Mosty a hrady Chmura 6 1 680 14.4.2020, 23:04
Poslední příspěvek: Chmura
  Most trochu jinak šmoula 21 7 209 14.4.2017, 20:55
Poslední příspěvek: šmoula

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)