CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Věž

téma založeno uživatelem Jana.Zat - 3.12.2016, 23:38 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 10 Eldenroot 2 Jana.Zat 3 Joachim 10 1 Mroj 5 peťul 1 rpo7 2 šmoula 2 Uživatel 719 1 Žaneta Čaňková 1
(7.7.2018, 23:22)Chmura Napsal(a): (...) to je ovšem na samotné diskuzní téma (...)

A to by bylo super udělat takový přehled. Usměvavý
[Obrázek: green-meeple.png] 
Odpovědět
(9.7.2018, 9:36)Chmura Napsal(a): Rozdíly mezi jednotlivými edicemi jsou většinou popsány v Carcapedii! Mrknutí  Ale nebráním se dalším nápadům! Usměvavý

Myslel jsem spíše jeden stručný seznam popisující rozdíly v oficiálních pravidlech v1 vs v2. Doteď například netuším o jak moc velké změny jde. Já vím pouze o rozdílnosti bodování malých měst, ale teď z toho mám pocit, že změn je mnohem více.
Odpovědět
Tak jinak. Možná nejde o novinku v1 vs v2, ale jde o změnu v průběhu. A to jsem měl na mysli. Bylo takových  změn víc?
Odpovědět
Toto mě přiznám se také trochu zamotalo, zvláště, když jsme Věž nedávno hráli. @Žaneta Čaňková má pravdu, v pravidlech stojí, že každý dostane při dvou lidech 10 dílků, zatímco kartiček je jenom 18. Nicméně otázkou je, zda jakékoliv přikládání dílků věže je povoleno v libovolném tahu, kdy nepokládám meepla a nebo pouze v tahu přiložení kartičky se symbolem věže. V pravidlech je napsáno "Po přiložení kartičky k hernímu plánu můžete provést jednu z následujících akcí:" - takže bych to chápal jako v jakémkoliv tahu, protože ani dole v obrazových vysvětlivkách není uvedeno, jaká kartička je právě přiložená. Ale může jít jen o chybu, protože se nacházíme v části návodu "Věž", takže možná autoři návodu předpokládají, že automaticky se podsekce "Umístění figurky nebo dílku věže" vztahuje pouze na kartičky se symbolem věže. Ale zase na druhou stranu v relativně podobném případě 10. rozšíření - Cirkus je v části návodu "KARTIČKY CVIČIŠTĚ ARTISTŮ" v podsekci "Umístění figurky družiníka" explicitně napsáno "Přiložíte-li k hernímu plánu kartičku Cvičiště artistů...", takže těžko říct. Možná budou jasnější pravidla v jiném jazyce? Myslí si svoje
[-] 1x   Eldenroot
Odpovědět
Tak je to psáno v pravidlech v1. V pravidlech v2 je ale psáno to, co jsem citoval já. Tedy to buď v nových pravidlech jen špatně formulovali/přeložili nebo se pravidla od v2 změnila a jen zapomněli aktualizovat počet přiřazených věží na začátku hry a nebo oboje. :D
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kupci a stavitelé Joachim 10 14 5 218 16.4.2022, 23:53
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Různá rozšíření Sleepy 129 43 111 28.4.2020, 12:35
Poslední příspěvek: Eldenroot
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Katapult Losos 6 1 555 10.2.2020, 17:10
Poslední příspěvek: LunarHexagon
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kruhy v obilí Chmura 4 2 011 8.11.2019, 16:28
Poslední příspěvek: Eldenroot
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Hostince a katedrály Gabča Halasová 7 3 351 26.2.2019, 22:20
Poslední příspěvek: Chmura

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)