CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Průhledné figurky

téma založeno uživatelem endomame - 19.4.2017, 1:17 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 24 Curuj 8 Eldenroot 8 endomame 10 GinBook 3 Jana.Zat 2 Miroslav Váša 1 oludek2 1 PesBobes 2 Petr Hájek 1 pripluv 16 šmoula 16
S dovolením se zeptám (půl roku po  Usměvavý ), dopadla tato akce nějak?
Průhledná sada se mi totiž moc líbí...
Odpovědět
A stojí (letí) to tom, že stále nejsou data cirkusu a opata?
S 2D vektorizací asi umím pomoci, představa je taková, že se naskenuje figurka a já to pak překreslím do křivek.
Opat je meeple se čepicí, toho mám, cirkus je co?
Jako výstup bych měl umět ai, eps, pdf, svg. Klasický vektor konvertibilní kamkoli...
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Když už budeš u toho skenování, naskenuj prosím i opata, ať to máme z jedné mašiny.
A změř prosím výšku a šířku, nejlépe šuplerou, umím jít na desetitisícinu milimetru, tak proč toho nevyužít  Vítěz .

BTW, ostatní figurky ve vektorech se dají tady někde najít?
Odpovědět
Díky. V Illustratoru to otevřu. Sice to není úplně košer, protože grafika z AutoCADu se zobrazuje s množstvím kotevních bodů, které nejsou vzájemně pospojované. Spojení cest umím elegantně vyřešit, kotevní body, při dnešní výpočetní technice, by také neměly představovat problém. Takže chybí ředitel cirkusu a je to?
Odpovědět
Ano, tato informace tady myslím nikde nezazněla (nebo jsem ji přehlédl?)
Nicméně si myslím, že se nalézáme v situaci, kdy umíme vyexportovat v podstatě jakýkoli vektorový formát  Usměvavý .
Odpovědět
(2.1.2018, 17:46)Chmura Napsal(a): Data potřebujeme dodat v křivkách 1:1 včetně jedné orientační kóty ve formátu cdr, ai, dwg, dxf nebo pdf.

Super, takže data máme. Tedy, až na ředitele. Ostatní hry neznám (tzn. nemám ani přehled, kolik se tam vyskytuje figurek).
Když mi pošleš sken (nebo kvalitní fotku) ředitele, zkusím jej zvektorizovat (a uvidíme, jak to dopadne).

Data od Šmouly jsou v dwg, já budu mít výstup v pdf (nebo ai), tak snad je to nezmate  Usměvavý .
[-] 1x   Eldenroot
Odpovědět
Měřítko potvrzuji, to sedí na chlup přesně 1 : 1.
Protože jsem s tím schopen bezproblémově pracovat v Illustratoru, včetně exportu, nevidím jediný možný problém.
Je pravda, že data od jednoho a v jednom formátu by byla nejlepší.
[-] 1x   šmoula
Odpovědět
Je praktičtější mít všechny výkresy v dxf přesně proto, jak zaznělo výše — figurky se pak dají se jak řezat, tak tisknout.
A když na to přijde, tak i exportovat  Usměvavý .

Na kolik vlastně ta sada přijde, víme? Ze začátku diskuze jsem vylovil informaci cca 200 Kč. Je to za dříve specifikovaný obsah (8× meeple, 1× velký meeple, 1× prase, 1× starosta, 1× vůz, 1× stavitel, 1× dáma, 1× lupič, 1× stodola, 1× pastýř, 1× opat, 1× ředitel cirkusu = 19 ks)?
Odpovědět
A umím jej někdo tedy naskenovat (jakože normálně figurku položit do skeneru)?
Dnes jsem přes osm hodin v kuse vektorizoval jedno schéma, takže to už mám zase docela v ruce Potřeštěný .
Odpovědět
Já se ještě přimlouvám i za variantu na čistém bílém papíru (na milimetrovém taky), občas to je lepší...
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
Logo-průhledné pozadí Chmura 9 3 246 29.4.2016, 20:19
Poslední příspěvek: Chmura

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 6 host(ů)