CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[ZÁKLADNÍ HRA] Carcassonne: Tchibo edice
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál: [ zobrazit seznam]
Vyšlo také jako součást:
---
Popis
Carcassonne: Tchibo edice
Jedná se o souborné vydání her El Grande a Carcassonne základní hry v plechové krabici, kterou prodávala výhradně společnost Tchibo na vánoce v roce 2007.

El Grande

Jedna z celosvětově nejoblíbenějších stolních her, která již v roce 1996 získala v Německu cenu Spiel des Jahres a dlouho se držela na žebříčku prvních 10 nejlepších her. Hra hráče zavede do středověkého Španělska v 15. století. V té době je země rozdělena na několik menších oblastí a v nich se hráč jako zástupce vyšší šlechty tzv. Grande snaží získat vliv a převahu pomocí svých věrných Caballeros (rytířů). Za získaný vliv v jednotlivých regionech hráči získávají body a kdo jich má po devíti kolech nejvíc vyhrává a stává se nejmocnějším Grandem v celém Španělsku.


Carcassonne

Jedna z celosvětově nejoblíbenějších stolních her, která již v roce 2001 získala v Německu cenu Spiel des Jahres a od té doby se z ní stala moderní klasika. Byla přeložena do více než 20 jazyků a na celém světě se prodalo více než 10 milionů her pod značkou Carcassonne.

Hráči se vydávají se svou družinou na cesty a louky, do měst a klášterů, aby hledali štěstí kolem města Carcassonne. Vzhled krajiny je v jejich rukou a strategické rozmístění družiníků, ať už sedláků, lupičů, mnichů nebo rytířů, určuje cestu k úspěchu. Hráči vykládají jeden po druhém kartičky s motivem krajiny. Vznikají cesty, města, louky a kláštery, na které mohou hráči umístit své figurky, aby sbírali body. Body se započítávají jak v průběhu hry, tak na jejím konci, a proto je vítěz znám až po konečném sčítání.

Pro zajímavost zde uvádíme rozměry plechové krabice: 56,5 x 30,5 x 8,3 cm
Úpravy
Vloženo: 29.11.2017, 23:37, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.5.2023, 12:25 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Vložen odkaz na Annotated rules
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 2 Hlas(ů) - 4 Průměr
Celkem hodnoceno : 2×
Celkem zobrazeno : 860×
Další obrázky
Carcassonne: Tchibo edice Screenshot Carcassonne: Tchibo edice Screenshot   Carcassonne: Tchibo edice Screenshot Carcassonne: Tchibo edice Screenshot Carcassonne: Tchibo edice Screenshot Carcassonne: Tchibo edice Screenshot Carcassonne: Tchibo edice Screenshot Carcassonne: Tchibo edice Screenshot
Doplňující informace
Doplňující informace k položce, neoficiální rozšíření, modifikace pravidel, ...
Porovnání jednotlivých edic Carcassonne (C1, C2 a C3)
ODKAZ: https://www.carcassonneforum.cz/thread-4598.html

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)