CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO Strážní věže (Watchtowers) - Mini rozširenie

téma založeno uživatelem Bumsakalaka - 12.8.2020, 11:05 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 7 Carcassonneman007 1 Chmura 5 Fanny 3
Ahojte,
práve prebieha diskusia ohľadom mini rozšírenia Watchtowers, kde si myslím, je dosť nezhoda medzi mnou a zvyškom. Preto sa chcem spýtať, či to niekto hrá a ak áno, aký ma na to názor.

Ako vidno, žltý priloží kartičku mesta a ukončí mesto, ktoré je napojené na kartičku s Watchtower. Na kartičke s Watchtower je čierny panáčik ale v práve azatváranom meste ale na ceste.

Otázka znie: Získa čierny panáčík body za Watchtower?

Přiložené soubory Miniatury

No, praveze v pravidlach je, ze nedavas postavicku na vez priamo
Odpovědět
No lenze prave to pokracovanie pravidiel, ktore hovori o bodovani straznej veze, to je "problematicke", napr. nemecke a anglicke pravidla sa nezhoduju.
Odpovědět
No vsak to (k poznamke) Mrknutí
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Super, az na to, ze v 4 tahu, zeleny ukoncuje cestu za 3 body. A punktum. Zlty nedostava bonus, nakolko nie je uzatvorene mesto v ktorom stoji ale druha ficura na ktorej nestoji.
Pre Carcassonne su smerodatne originalne nemecke pravidla, a kamarati nemci z CarcF.de a CarcC tam vytiahli, ze bonus nie je na meepla na karticke ale na meepla na karticke a na ficure, ktora sa prave uzatvara.

PS: V ramci domacich pravidiel ale hrame, ze v 4 kole dostane obnus zlty panacik. Pretoze inak je to rozsirenie slabucke.
[-] 1x   Fanny
Odpovědět
@Chmura tu co ste tu rozohrali?

1. Ziadne obstavanie dookola veze!
2. Bonus je len vtedy ak je uzavrete mesto alebo cesta a hrac ma panacika na karticke s vezou v danom meste alebo ceste.
3. Akonahle je ukoncene mesto/cesta a tak panacik sa vracia jeho hracovi.
Odpovědět
No, ja som zistil, ked som sa hral s JCloisterZone a tymto rozsirenim, ze je to velmi silne rozsirenie. Len treba vediet dobre vyuzit jej featury. A ked pridas Carcassonne: Družina , Magické portály z Carcassonne: Princezna a drak alebo Carcassonne: Létající stroje alebo len taký Vůz z Carcassonne: Opatství a starosta, tak to uz je ina pecka Mrknutí
[-] 1x   Fanny
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)